Cirk La Putyka oslaví na závěr zkušebního provozu Jatek78 páté výročí „de luxe“ verzí prvního představení La Putyka

Cirk La Putyka oslaví na závěr zkušebního provozu Jatek78 páté výročí „de luxe“ verzí prvního představení La Putyka

Cirk La Putyka oslaví na závěr zkušebního provozu Jatek78 páté výročí „de luxe“ verzí prvního představení La Putyka

Téměř dvouměsíční maraton představení nového cirkusu, tance a divadla v novém uměleckém prostoru Jatka78 zakončí soubor Cirk La Putyka, který jeho vznik inicioval. Při příležitosti pátého výročí svého založení uvede soubor od 15. do 19. prosince v halách č. 7 a 8 v pražské Holešovické tržnici jednorázovou sérii svého vůbec prvního a úspěšného titulu La Putyka v “de luxe” rozšířené verzi. Ve speciální edici La Putyky vystoupí všichni členové souboru i zahraniční akrobaté, mezi nimi Ethanem Law, který před několika dny diváky na Jatákch78 okouzlil svým novocirkusovým uměním v projektu Analog.
Inscenace s názvem La Putyka vznikla v roce 2009 jako neotřelá kombinace akrobacie, tance, loutek, sportovních výkonů a živé hudby. Optikou nového cirkusu nahlíží atmosféru české hospody „skelným pohledem střízlivého půllitru“, hosté jsou svědky nečekaných akrobatických, hudebních i pohybových jevů. Inscenace v době svého vzniku získala Cenu Sazky a Divadelních novin, nominaci na ceny Alfréda Radoka ve třech kategoriích i cenu festivalu Next Wave. Tentokrát však na diváky kromě standardního obsazení nejlepších českých akrobatů, tanečníků nebo muzikantů Vojty Dyka, Jana Maxiána a Jakuba Prachaře čeká řada novinek a překvapení.
La Putyka de luxe je naším prvním projektem ušitým na míru přímo prostorám Jatek78. Jde o jednorázový unikátní projekt, který stojí na půdorysu prvního představení a v této podobě se nebude opakovat. Diváky zavede do všech prostor Jatek78 – nejen galerie a divadelního sálu, ale i například tréninkového centra,“uvádí principál souboru Rosťa Novák.
Představení se bude skládat ze tří částí, jednou z nich je site-specific performance, v jejímž rámci herci využijí všechny čtyři haly Jatek78. Druhou je divadlo, neboli to nejlepší z představení La Putyka přímo na divadelním sále. „Večer pak zakončíme na osobní notě, vzpomínkou na pětiletou historii a ochutnávkou z připravovaného celovečerního filmu s názvem Up´End´Down,“ doplňuje Rosťa Novák. Program začíná vždy v 19:30 hodin. Více na www.jatka78.cz nebo www.laputyka.cz. Zdroj: La Putyka

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: