Cirkus Mlejn se rozloučí se surrealistickou Emílií

Akrobacie na šálách, ženské tělo a zvrhlá mužská fantazie, která nezná hranic.“ To je podle tvůrců surrealistická inscenace Emílie divadelního souboru Cirkus Mlejn, jejíž derniéru ve čtvrtek 16. ledna uvede pražský Klub Mlejn. Představení s „ponurou atmosférou, v níž se ženy vznáší, je inspirované nejen knihou Jindřicha Štyrského Emílie přichází ke mně ve snu, ale i obrazy René Magritta, známou fotografií Tono Stana, filmem Tanec v temnotách a v neposlední řadě životem, v němž nás neustálá práce dohání k šílenství,“ říká Eliška Brtnická, choreografka a jedna z akrobatek účinkujících v této inscenaci.
Živá originální hudba v podání Alžběty Kostrhunové byla v roce 2011 oceněna na italském Festival Teatrale Internazionale "CASTELLO DI GORIZIA". V inscenaci účinkují Janka Klimová, Eliška Brtnická a Petr Štěpánek j.h. (Long Vehicle Circus)
choreografie: Janka Klimová, Eliška Brtnická a Salvi Salvatore (divadlo Décalages). Více informací na www.cirkusmlejn.cz nebo www.mlejn.cz. Zdroj: Cirkus Mlejn

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: