Cirkus Mlejn uvede nové představení FeRPLAY

Cirkus Mlejn uvede nové představení FeRPLAY

Cirkus Mlejn uvede nové představení FeRPLAY

Hra, akrobacie a železo, to slibuje nová inscenace z produkce Cirkusu Mlejn FeRPLAY. Premiéru uvede KD Mlejn ve středu 11. února v 19:30. Inscenace inspirovaná kovem volně navazuje na pouliční performance Cirkusu Mlejn Ironické Férrum, do níž přidává prvky vzdušné akrobacie na kruhu a řetězu. Tři akrobaté se za pomoci svých vlastních těl a kovových rekvizit utkají v souboji o toho „nejželeznějšího, nejskladnějšího, nejkrásnějšího i nejhloupějšího“.
Zlomenina nohy jedné z akrobatek je vyléčena, přichází tedy odložená premiéra, která nenechá nikoho na pochybách, že možnostem využití kovů není v inscenacích Cirkusu Mlejn zdaleka konec,” láká ředitelka KD Mlejn Dagmar Roubalová.
Přesto, že jsou všichni účinkující spíš vzdušní akrobaté, ve FeRPLAY se zaměřili na párovou akrobacii na zemi. Představení je především hledáním, co a jak je možné udělat ve trojici, a zkoumáním možností, zda každý z akrobatů může být "base", tedy nosit na sobě ostatní. „Fyzicky je na první pohled jasné, kdo by měl být dole a kdo nahoře, nám se ale zalíbilo občas se vyměnit. Hodně nás to bavilo, hráli jsme si na zkouškách jako děti na možné i nemožné a tak nám z toho vykrystalizovalo i téma celé inscenace, což je hra. Někdy vtipná, někdy absurdní a někdy taky hračky plačky,“ shodují se akrobatky a choreografky Eliška Brtnická a Stéphanie N'Duhirahe, které společně s Josefem Tomanem inscenaci vytvořily a účinkují v ní. Světelný design vytvořili Vojtěch Brtnický (známý fotograf současného tance) a jaromír Sluka. Více informací včetně možnosti rezervace vstupenek najdete na www.cirkusmlejn.cz a  www.mlejn.cz.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: