Daina Ashbee na desátém ročníku festivalu Nultý bod

Daina Ashbee na desátém ročníku festivalu Nultý bod

Daina Ashbee na desátém ročníku festivalu Nultý bod

Desátý ročník Mezinárodního festivalu fyzického a tanečního divadla Nultý bod proběhne od 16. do 21. července 2018 v prostorách Divadla v Celetné, v Národní galerii a ve Werichově vile. Festival do Prahy pravidelně přiváží současnou zahraniční tvorbu cross‑over projektů se zaměřením na taneční, loutkové a vizuální divadlo. Tématem letošního ročníku je intimita. Kompletní program festivalu zde.

Zahraničním hostům dominuje kanadská tanečnice a choreografka Daina Ashbee, která Nultý bod 2018 odstartuje 16. července v Divadle v Celetné. Ashbee dvakrát vyhrála Prix de la danse de Montréal. Německý taneční magazín TANZ ji zařadil mezi 25 nejzajímavějších mladých umělců roku 2017 a americká publikace DANCE 2018 ji zařadila mezi 30 vycházejících hvězd taneční scény. V představení Pour konfrontuje sebe i diváka s touhou po osvobození, vystavení se bolesti i dosažení katarze.
Festival Nultý bod 2018 nabídne kromě projektu Pour kanadské tanečnice Dainy Ashbee, italsko-anglickou dvojici Igor and Moreno s představením Idiot Syncracy či multimediální projekt Soni Ferienčíkové, Márii Júdové a Alexandry Timpau nazvaný Everywhen. Program doplňuje rapový muzikál Miřenky Čechové a Martina Tvrdého Miss Amerika, španělský loutkář a performer David Espinosa s minimalistickým představením My Great Work či Spitfire Company a jejich Constellations II. Každoroční součástí festivalu bude edukativní workshopový týden Performing Arts for the Future, který je otevřen profesionálům i studentům všech uměleckých oborů. Letošní novinkou je hudební program v zahradě Werichovy vily kurátorovaný djkou, aktivistkou a rozhlasovou reportérkou Mary C.

Zdroj: Nultý bod

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: