Dance Life Expo 2012 začne v Brně již za měsíc

Za měsíc začne 1. ročník mezinárodního tanečního veletrhu Dance Life Expo na BVV, v rámci veletrhu SPORT Life, který představí poprvé více než 35 tanečních stylů na jednom místě. Je určen všem, kteří tanec obdivují a nebo tancem aktivně „žijí“. K vidění budou velkolepé show nejlepších mistrů svých oborů. Návštěvníci budou mít možnost si kromě těch nejznámějších zkusit poprvé styly jako jsou flamenco, pole dance, africké tance, salsu, step či bachatu nebo street dance na workshopech probíhajících 3 dny od doslova rána do večera.
Dance Life Expo je prozatím jediná akce svého druhu pořádaná ve střední Evropě. Premiérově se koná 5.–7. října na brněnském výstavišti souběžně s veletrhem SPORT Life. Jeden z hlavních organizátorů Mgr. Michal Nejezchleb objasňuje myšlenku celé akce: „Naším cílem je představit TANEC jako nositele emocí v jeho celé šíři, hloubce a kráse. Půjde o historicky první setkání „všech“ tanečníků, bez ohledu na favorizovaný styl či pole působení. Dance Life Expo boří hranice zavedených „světů“ izolovaných asociací, unií, svazů, tanečních škol a studií – zve všechny pod jednu střechu, aby se spojili a podpořili tento projekt se vznešenou filozofií. Každý návštěvník nebo tanečník se stane jeho nedílnou součástí, která celý projekt dotvoří.
Návštěvník bude mít možnost volby, jak intenzivně chce Dance Life Expo prožít – jestli jako divák nebo aktivní tanečník. K výběru je několik karet různých kategorií poskytujících vstupy na taneční lekce, přednášky a show, stejně tak jako na samostatné dny a workshopy. V rámci Dance Life Expo proběhne na 150 workshopů v 8 sálech, kde budou pro zájemce vyučovat i lektoři ze zahraničí, jako jsou baletní mistr Vladimir Malakhov z Ukrajiny, house dancer Byron Cox z USA, flamenco tanečnice Virginia Delgado ze Španělska a nebudou chybět ani taneční hvězdy českého a slovenského tanečního světa (Vlastimil Harapes, Jarda Kuneš, Qaša, Yemi, Lady Mel a další).
K vidění budou show na 5 tanečních scénách. Mezi účinkující patří nejen taneční soubory ze 6 zemí světa, ale i 11 mistrů světa a Evropy v jednotlivých tanečních odvětvích. Pro fanoušky divadelní scény jsou přichystány produkce baletního a modern jazzového světa. K dispozici budou příjemné chill out zóny, bary a kavárny, nebo např. prostor pro vzdělávání formou seminářů. Součástí programu bude i casting do talentové agentury JAD People.
Návštěvníci si také mohou zdarma vyzkoušet lekce v dance fitness & wellness zóně, kde na ně čeká 60 minutové lekce TRX, Gravity, Move It!, funkční a kruhové tréninky a další. Držitelé DLE karet mohou využívat zcela zdarma Thajské masáže  ve zmíněné dance fitness & wellness zóně. Podrobné informace na www.dancelifeexpo.cz, trailer: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UbOFY-q31h8

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: