Dance Life Expo bilancuje

O víkendu 5.–7. září proběhl v Brně první ročník veletrhu tance Dance Life Expo 2012 a stal se hned největší středoevropskou přehlídkou tanečních stylů. V prostorách brněnského výstaviště byl uspořádán společně dalšími třemi veletrhy Sport Life, Bike Brno a Caravaning Brno. Nabídka potřeb pro sport a aktivní trávení volného času spolu s desítkami atraktivních doprovodných akcí přilákala více než 40 tisíc návštěvníků z 21 zemí, což je srovnatelné s posledním ročníkem. Čtveřice projektů se zúčastnilo 336 vystavovatelů ze 16 zemí, kteří přivezli spoustu novinek od jízdních kol a komponentů až po modely obytných vozů a karavanů pro příští sezonu.
Premiérový mezinárodní taneční veletrh Dance Life Expo byl velmi úspěšný. Od pátečního odpoledne do nedělního večera pavilon E tepal hudbou a tancem ve 35 různých stylech. V osmi sálech na třech podlažích proběhlo 150 workshopů a tanečních lekcí a na pěti pódiích návštěvníci viděli to nejlepší, co současná taneční scéna nabízí. V sobotu zde byl vytvořen nový český rekord v počtu lidí, kteří zatančili pod jednou střechou na společnou choreografii – sešlo se jich neuvěřitelných 614.
Vlastimil Harapes, legenda českého baletu, který se veletrhu osobně zúčastnil a obdržel zde cenu za celoživotní přínos českému baletu, řekl o festivalu: „Na tanečním veletrhu mě mile překvapil počet lidí. Měl jsem tu dva kurzy, jeden pro dospělé a druhý pro děti, a o oba byl velký zájem. Strávil jsem v Brně dva velmi příjemné dny, potkal jsem se tady se spoustou kolegů z branže a celé to završila úspěšná autogramiáda, kde jsem podepsal stovky fotek. Jsem maximálně spokojen jak s atmosférou, tak s organizací veletrhu a už se těším na příští ročník.
Prezentoval se zde i známý Yemi A.D., tanečník a choreograf, který vystoupil se svojí taneční skupinu: „Na Dance Life Expo se mi hrozně líbí. Přišlo sem hodně lidí a byla tady k vidění spousta žánrů, což mě baví, protože se lidé potkávají mezi sebou. Tanečníci standardních tanců, streetdanceři a baleťáci k sobě jinak mají hodně daleko, ale tento víkend byli všichni pod jednou střechou. My jsme sem přivezli asi dvacet lidí a snažili jsme se obsáhnout skutečně maximum, abychom měli co nejširší prezentaci. Myslím si, že příští ročník bude ještě o něco lepší.
Příští ročník veletrhu se uskuteční v listopadu 2013 a již teď je jisté, že se mají návštěvníci na co těšit. Zdroj: DLE

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: