Databáze tance v angličtině

Databáze tance v angličtině

Databáze tance v angličtině

Portál www.databazetance.cz, který mapuje české profesionální i amatérské taneční a pohybové dění a poskytuje základní informace o oboru, nyní přichází s novinkou: nabízí kompletní obsah Databáze tance v anglické verzi.

Anglická podoba stránek umožňuje stejně jako česká verze vyhledávat informace o osobách a institucích celkem v jedenácti kategoriích a zároveň si zdarma vytvořit svůj profil či zveřejnit akci. Veškerá navigace webem včetně registračních formulářů či filtrů pro vyhledávání je pečlivě přeložena do angličtiny s ohledem na potřeby zahraničních zájemců.
„Tímto krokem chceme především umožnit propagaci českých umělců v cizině. Zahraniční promotéři si tak mohou snadno vyhledat informace například o uměleckých souborech či choreografech působících v Česku,“ vysvětluje koordinátorka projektu Daniela Machová. Anglická verze Databáze tance je zároveň zpřístupněna zájemcům, kteří nově anebo přechodně působí na území ČR a nemluví česky. Hostující tanečníci si tak například mohou vyhledat workshop, divadelní prostor či informovat veřejnost o představení nebo akci, kterou v Česku pořádají.
Podobu současných záznamů v jejich anglické verzi objasňuje editorka portálu Jana Bitterová: „Všechny záznamy v Databázi tance, kterých je v druhém roce fungování přes 500, jsou nyní z české verze automaticky zkopírovány i do té anglické. Základní informace, jako je kontakt, typ organizace či zaměření, jde snadno vyčíst. Nyní však vyzýváme všechny registrované, aby využili možnosti editace svých anglických profilů a sami si vložili překlad obsáhlejších textů ve svých záznamech.“
Tým Databáze tance věří, že zveřejnění informací v angličtině významně napomůže zahraničním zájemcům zorientovat se v českém tanci, pantomimě, novém cirkusu a pohybovém divadle. A do budoucna Daniela Machová předesílá: „Máme vizi o spolupráci s již existujícími databázemi napříč Evropou a zároveň chceme českým modelem inspirovat ke vzniku dalších.“

Databáze tance je provozována Tanečními aktualitami o.p.s.

Pro více informací o projektu kontaktujte Danielu Machovou:
 e-mail: daniela@tanecniaktuality.cz / tel.: 736 539 400

Zdroj: Databáze tance

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: