Décalages uvedou v rámci Letní Letné představení Na Větvi!

Décalages uvedou v rámci Letní Letné představení Na Větvi!

Décalages uvedou v rámci Letní Letné představení Na Větvi!

V úterý 28. srpna se odehraje v rámci festivalu Letní Letná od 19 hodin představení Na Větvi! z dílny česko-francouzského dua Décalages – theatre en mouvement. Divákům nabídne kombinaci nového cirkusu, hudby a kabaretu, zážitek plný vzdušného pohybu, který téměř odporuje zákonům gravitace. Salvi Salvatore a Seiline Vallé utvořili divadelní soubor Décalages – theatre en mouvement (česky „divadlo v pohybu“) v roce 2007 po mnohaletých zkušenostech napříč různými obory divadla a akrobacie, mimo jiné i po působení v jihočeském Divadle Continuo. Za pět let společného tvůrčího života vytvořili čtyři představení, jež vždy režijně zaštítil někdo jiný. V případě posledního představení Na Větvi je to renomovaný francouzský režisér Pierre Nadaud.
Na Větvi! je hra plná protikladů – stejně tak jako se oba dva performeři téměř magicky vznášejí na šálách nad zemí, stejně tak i pro diváky platí: „musíme spolu nejdříve hovořit, abychom si mohli říci, že je konec“. Divadelně-cirkusové představení nás přivádí do světa neustále „žasnoucích“ tragických klaunů, komických hrdinů, ovládaných posedlostmi a šílenstvím, které se často obrátí proti nim samotným a porazí je na záda. Stejně tak se člověk žene za něčím natolik urputně, až se mu stane že spadne do nastražené pasti.
Soubor Décalages – theatre en mouvement je známý rovněž svou edukativní činností – ve spolupráci například s divadlem Alfréd ve dvoře nabízí každý rok dílny vzdušné akrobacie a hostuje i na dalších workshopech, za všechny jmenujme mezinárodní dílnu v maďarském Nyírbátoru v rámci Mezinárodního festivalu pouličních divadel The Week of The Winged Dragon.
Festival Letí Letná se v Praze koná již 9. rokem a systematicky se zaměřuje na dovážení nejlepšího současného nového cirkusu. Letos na Letní Letné vystoupí například francouzští Cirque Galapiat, kanadští 7Fingers či český soubor VOSTO5 s nedávno premiérovaným představením Pérák. Vstupenky na představení Na Větvi! a další produkce jsou k dostání na pokladně Letní Letné a to v ceně 200,- Kč či k zakoupení nebo k rezervaci na webu www.letniletna.cz. Trailer k představení Na Větvi! Naleznete zde: bit.ly/PKnLp1. Více o souboru na www.decalages.eu. Zdroj: Letní Letná

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: