Desátý ročník Festivalu DANCE Life! 2023 začíná už za necelý měsíc

O víkendu 24. až 26. listopadu se na brněnské výstaviště vrací největší taneční festival ve střední Evropě DANCE Life!. Návštěvníci letošního desátého ročníku se mohou opět těšit na to nejlepší z české a zahraniční taneční scény – proběhnou desítky workshopů a masterclasses v 5 studiích, desítky vystoupení včetně GALA profesionálních tanečních souborů a GALA tanečních konzervatoří z celé republiky i ze zahraničí, taneční soutěže a pro talentované mladé tanečníky proběhne opět konkurz do prestižní baletní školy The Royal Ballet School.

Desátý ročník Festivalu DANCE Life! 2023 začíná už za necelý měsíc

Desátý ročník Festivalu DANCE Life! 2023 začíná už za necelý měsíc

Během jediného víkendu se v rámci DANCE Life! uskuteční na 100 workshopů s hosty – významnými českými i zahraničními tanečníky, jako např. Nicola Tranah, David Strnad, Veronika Tököly, Nataša Novotná, Fanny Barrouquére a další. Přehled workshopů a možnost rezervovat si své místo je zde. Kromě workshopů čeká návštěvníky také řada vystoupení napříč tanečními styly, včetně speciálního bloku Art & Disco SHOW. Program festivalu současně přináší taneční soutěže, kterých se každoročně účastní ti nejlepší tanečníci z celé republiky, jako například Danza LIFE! Cup.

Vrcholem programu bude v sobotu 25. listopadu GALA tanečních konzervatoří a od 15:30 Ballet & Contemporary GALA s představeními profesionálních tanečních souborů z celé ČR. Mezi účinkujícími se letos opět představí soubory českých národních a významných regionálních divadel i nezávislé soubory, jako např. Národní divadlo v Praze, Národní divadlo Brno, Jihočeské divadlo, Divadlo J. K. Tyla v Plzni, Pražský komorní balet, Dekkadancers a další. Ze zahraničních hostů se letos zapojí například studenti londýnské The Royal Ballet School z Londýna nebo maďarské Győr Dance and Fine Arts School.

Na závěr festivalu nebude opět chybět konkurz do jedné s nejprestižnějších baletních škol na světě The Royal Ballet School, a to za účasti pedagožky a někdejší tanečnice Holandského národního baletu Nicoly Tranah. Zájemci o studium mají výjimečnou příležitost zúčastnit se tohoto mezinárodního konkurzu v neděli 26. listopadu.

Zdroj: Art 4 People

Témata článku

Brno

Tanec

Dance Life!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: