Dialog akrobatky a zpěvačky - The Same Self ztvárňuje přirozenou ženskou proměnlivost

The Same Self. Foto Jana Hojdová.

The Same Self. Foto Jana Hojdová.

I zrychlená jsi v pořádku. I vzteklá jsi v pořádku. I unavená jsi v pořádku. Taková, jaká jsi právě teď, jsi v pořádku. Inscenací vzdušné akrobatky Ivany Kolcunové a zpěvačky Michaely Jonczy rezonuje téma přirozené ženské proměnlivosti během jednoho měsíce.

Autorkou The Same Self je Ivana Kolcunová, vystudovaná psycholožka, která pracuje v uživatelském výzkumu. Jejím koníčkem je už osm let vzdušná akrobacie na hedvábných šálách. Délka The Same Self je 60 minut a je zatím nejdelší, které Ivana nejen vymyslela, ale i ztvárnila. Námět ji napadl během měsíčního jógového pobytu v Indii.

„Setkala jsem se tam s asi o 10 let staršími ženami, které velmi otevřeně mluvily o ženských tématech a třeba i o tom, jak si podle svého cyklu plánují práci, závažná rozhodnutí i účast na večírcích. To mi hodně otevřelo oči a začala jsem se více soustředit na změny energie i u sebe,“ popisuje Ivana.

Do projektu přibrala zpěvačku Michaelu Jonczy, která je autorkou všech písní. Během večera zatančí také francouzská choreografka Fany Barrouquère. Hudbu složil muzikant a skladatel Viktor Kracik-Bartha, mluvené slovo si vzala na starost herečka Katarína Zatovičová a kostýmy vytvořila návrhářka Veronika Bijok.

Nejbližší představení The Same Self se uskuteční 12. prosince 2019 v KZ Domovina v Praze. Na nějakou dobu je to možná naposledy, co bude možné tento dialog akrobatky a zpěvačky na vlastní oči vidět. „Vše financujeme svépomocí, a tak je příští sezóna zatím nejistá. Na prosincové představení ale vstupenky pořád jsou, nabízí je portál GoOut,“ upřesňuje Ivana Kolcunová.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Fanny BarroquereIvana KolcunováThe Same Self

KZ Domovina v Praze Holešovicích

Multižánrové

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: