Divadlo Broadway uvítá na začátku července mladé tanečníky a choreografy z Národního divadla

Divadlo Broadway uvítá na začátku července mladé tanečníky a choreografy z Národního divadla

Divadlo Broadway uvítá na začátku července mladé tanečníky a choreografy z Národního divadla

Galavečer tanečníků a choreografů Národního divadla v Praze a v Brně se uskuteční ve dnech 1. a 3. července 2015 v Divadle Broadway. Diváky čeká program složený z choreografických prací mladých tanečníků, kteří mají pravidelně možnost vyzkoušet si své autorské schopnosti v rámci pražských Miniatur. Pro publikum vybrali především humorné výstupy, ale slibují představit různorodý taneční koktejl.
Myšlenka choreografického ateliéru žije v pražském Národním divadle již celých 10 let a za tu dobu si večery choreografů získaly přízeň publika i ocenění z řad kritiky. Jen zcela výjimečně se choreografie vzniklé v rámci Miniatur reprizují, zpravidla jde o jednorázové uvedení. Organizátorem obou červencových tanečních večerů je bývalý sólista baletu ND a zahraničních souborů Filip Veverka. Večer bude složený jak z čísel letošního ročníku choreografického ateliéru, tak z čísel z předchozích let.
Během večera vystoupí sólisté baletu Národního divadla Zuzana Šimáková, Viktor Konvalinka, Andrea Kramešová, Ondřej Vinklát, Giovanni Rotolo a další. Diváci budou mít poslední příležitost spatřit tanečníka Viktora Konvalinku, který bude od příští sezony působit ve švédské Norrdans Company. Rovněž si přijedou zatančit hosté z Národního divadla Brno.
Filip Veverka, organizátor projektu, dodává: „Celý projekt vznikl docela spontánně a náhodou. Mluvil jsem s tanečníky po představení Miniatur a říkali mi, jaká je to škoda, že se jejich choreografie, se kterými strávili spoustu času, uskutečnily pouze jednou. V tu chvíli jsem si vzpomněl, že mi majitel Divadla Broadway pan Lichtenberg nabízel pronájem divadla na různé projekty. Z tohoto nápadu tak vznikly naše letní představení a diváci se mohou těšit na to nejlepší, co představí přední tanečníci z našich prvních baletních scén.“
Více informací naleznete na: https://www.facebook.com/galavecerchoreografuND

Zdroj: tisková zpráva

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: