Divadlo Continuo v rámci svého pravidelného letního projektu hledá bloggery a fotografa

Divadlo Continuo, mezinárodně uznávané divadelní seskupení, které pravidelně vystupuje na evropských i dalších divadelních festivalech a například úzce spolupracuje se švýcarskou Scuola Teatro Dimitri, letos vyhlašuje ve spolupráci s Fřesh Fľesh Mag možnost stáže na letním divadelním projektu.
Jihočeský ansámbl začal pořádat letní site-specific projekty před více než deseti lety. Původně hojně navštěvované Kratochvílení, které se odehrávalo poblíž Netolic na vodním zámku Kratochvíle posléze vystřídaly mezinárodní rezidenční projekty realizované například v jedoucím vlaku mezi Malovicemi a Netolicemi či na hladině rybníka Otrhanec.
Každé léto se na malebný statek v jihočeských Malovičkách sjíždí na dvacítku herců a dalších umělců z celé Evropy - a spolu se stálým souborem Divadla Continuo po měsíc vytvářejí site-specific projekt nebývalého charakteru. Letošní letní site-specific projekt je stále zahalen (jak už to u Continua bývá) řadou tajemství, je však jisté, že se bude odehrávat ve Vodňanské cihelně a jeho pracovní název zní Imprints and Memories - a jak dává tušit i z názvů minulých ročníků, bude pracovat s historií a kolektivní pamětí místa.

Divadlo Continuo hledá tři zájemce, které láká strávit měsíc v malebné jihočeské krajině, s dvacítkou divadelních umělců, souznět s celým souborem a denně reflektovat jejich tvorbu, vývoj představení či atmosféru ve skupině. Hledá dva redaktory či bloggery, kteří rozumějí výzvě, kterou tato stáž dává: možnost vidět divadelní představení od jeho samotného zrodu až po divácký aplaus na premiéře! Být u toho jako tichý pozorovatel, kterému nic neunikne, podat svědectví o osudech a zážitcích, které stojí za vznikem tak komplexního divadeního představení, pokusit se najít paralelu mezi životem dvaceti lidí a jejich rolí... “Hledáme studenty žurnalistiky, publicistiky či divadelní vědy, ale vlastně kohokoliv s vášní pro divadlo a s básnickým střevem,” říká výzva. Zároveň by měl být na místě přítomen po měsíc třetí - fotograf - který bude očima druhých dvou, malým slídilem... portrétistou atmosféry malovického statku.

Co to všechno obnáší?
Stáž je vypsána na období od 15. července do 15. srpna 2012 a stážistům bude na místě zajištěno stravování na celý den a ubytování ve stanech s podsadou či maringotkách. Představa je taková, že každý den po dobu celého měsíce vyjde na Fřesh Fľesh Mag jeden blogový zápisek, reportáž či text blíže neurčeného charakteru doprovozený originálními fotkami. Ideálně by se textaři měli ob den při psaní střídat a navzájem tak působit jeden druhému coby editor a korektor.

Jak se přihlásit?
Pokud máte zájem stát se stážistou na letním projektu Divadla Continuo, pošlete na mag@freshflesh.cz svůj krátký motivační dopis, ukázku alespoň 3 textů, v případě fotografa své portfolio. Do předmětu prosím napište: Divadlo Continuo - letní projekt. Více: www.continuo.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: