Divadlo Ponec uvede českou premiéru inscenace Jana Bárty A je to / Bob's your uncle

Divadlo Ponec uvede českou premiéru inscenace Jana Bárty A je to / Bob's your uncle

Divadlo Ponec uvede českou premiéru inscenace Jana Bárty A je to / Bob's your uncle

V rámci projektu T.VAR (= taneční var) představí 17. října od 20 hod. v divadle Ponec mladý režisér působící v Holandsku Jan Bárta svou nejnovější divadelní inscenaci A je to / Bob's your uncle. Dílo, které divadlo Ponec uvádí v české premiéře, volně navazuje na předchozí grotesku Wacht Even / Moment, prosím, jež byla uvedena v loňském roce a reflektovala různé způsoby mezilidských vztahů pomocí truhlářského jazyka. I tentokrát se jedná o experimentální stmelení truhlářského řemesla s divadelní akcí na jevišti, a to i za pomoci otevřené aukce. „Diváci se budou moci zúčastnit dražby, ze které si odnesou domů něco, co si ještě předtím neodnesli,“ říká Jan Bárta, „zároveň se dozví, jak zacházet správně s časem, což je v dnešní hektické době mimořádně vzácná schopnost,“ dodává. Inscenace je založena na sólovém vystoupení mladého holandského herce Daana Simonse, který ji udržuje v zábavném rytmu.

Jan Bárta (1978) studoval nejprve na taneční konzervatoři Duncan Centre a poté na Pražské konzervatoři hudebně-dramatický obor. V roce 2005 odjel do Holandska, kde vystudoval obor „mime“ na Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Jako interpret se podílel na projektech Erlenda Hammersona (Affluenca), Bas van Rijnsoevera (Faust), Anne van Dorp (Zoek), Halky Třešnákové (Na jejím gauči /4+4dny v pohybu; Já vím, kdo jsi) nebo Viktorie Cermákové (Bakchantky dnes). Z jeho vlastních děl, která režíroval: Little Thai Prince, Come on …Harry!, CHECHT!, Verbond, Wie? (ve spolupráci s Marc Stoffelsem), Harry, Wacht Even.

T.VAR (= taneční var), projekt který si klade za cíl podpořit realizaci projektů českých umělců, kteří žijí, studují či tvoří v zahraničí. Více na www.divadloponec.cz Zdroj: Divadlo Ponec

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: