Dnes začíná výstava odborné literatury Book Me

Dnes začíná výstava odborné literatury Book Me

Dnes začíná výstava odborné literatury Book Me

Výstava odborné literatury Book Me se v letošním roce, stejně jako v letech minulých, zaměří na oblast hudby, divadla, filmu a fotografie, rozšířená nabídka čeká letos zájemce o obory vizuálních studií a game studies. Na takřka 300 aktuálních českých i zahraničních odborných titulů najdou návštěvníci od 26. do 28. dubna 2018 v prostorách Pražského kreativního centra na Staroměstském náměstí. Knižní expozici navíc doprovodí intermediální program, který připravili studenti AMU a ČVUT.

Book Me je mezinárodní výstava odborné literatury z oblasti performativních umění, jejímž cílem je zmapovat aktuální umělecko-vědecký diskurz v těchto oborech. Nabízí studentům, odborníkům i širší veřejnosti možnost nahlédnout, kde se diskuse v oboru nachází a jaká interdisciplinární protnutí nastávají. V letošním roce bylo za rámcové téma výstavy zvoleno intermédia a využití nových technologií v umění.
Mezi vystavovateli je řada předních českých a slovenských vydavatelů odborné literatury z oblasti umění. Letos je to Institut umění – Divadelní ústav, Národní filmový archiv, Kant, VŠMU, JAMU, Akropolis, Divadelní ústav Bratislava, Větrné mlýny, Pražská scéna, Karolinum, NAVU, Bärenreiter, FF UK a další. Zapojeny jsou také světové vydavatelské domy, například Bloomsbury Publishing, Cambridge University Press, Palgrave Macmillan, Routledge, Taylor & Francis nebo University of Chicago Press.
Každoročně je architektonické řešení výstavního prostoru navržené přímo pro Book Me tak, aby dalo knihám vyniknout jako uměleckým artefaktům. Letos se o vizuální podobu výstavy postaraly studentky průmyslového designu na Fakultě architektury ČVUT. Návštěvníci budou moci při listování knihami využít také nábytek navržený mladými designéry. Celé horní patro domu U Minuty pak bude patřit intermediálním instalacím a v pátek od 19.00 v tomto prostoru proběhne společná zvuková performance studentů katedry skladby HAMU a katedry zvukové tvorby FAMU.
V letošním roce proběhnou i olomoucké ozvěny Book Me, které věnované divadelní a taneční literatuře, a to 17. a 18. května v rámci festivalu Divadelní Flóra a konference Perspektivy teatrologie 2.

Zdroj: Nakladatelství AMU

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: