Dokument o Sashe Waltz ve Studiu ALTA

Dokument o Sashe Waltz ve Studiu ALTA

Dokument o Sashe Waltz ve Studiu ALTA

Festival tanečních filmů zve na Intermezza FTF, cyklus komentovaných projekcí dokumentů, dance for camera filmů, který bude probíhat po celý rok 2016 ve Studiu ALTA. Cyklus bude zahájen 22. února 2016 dokumentem věnovaným tvorbě a osobnosti německé choreografky Sashi Waltz. Dokument A Portrait natočila Brigitte Kramer, která byla hostem druhého ročníku FTF v roce 2011. Film bude uváděn v německém jazyce s anglickými titulky. Vstupné dobrovolné.
„Sasha Waltz je jednou z nejzajímavějších současných choreografek v Evropě. Opakovaně překvapuje publikum svými neobyčejnými inscenacemi, které často spojují novou estetiku s nezvyklým prostorem. Sashu Waltz zajímá nejenom spolupráce s tanečníky, hledá zároveň dialog se všemi uměleckými formami. Režisérka Brigitte Kramer nabízí ve svém filmovém portrétu Sashi Waltz pohled do zákulisí, přináší rozsáhlé ukázky jejích choreografií a nastiňuje nejdůležitější milníky v mezinárodní kariéře Sashi Waltz od roku 2005 až dodnes,“ dodávají organizátoři akce.
Dále budou před každou projekcí domácí tvůrci prezentovat svůj scénář, vizuální záměr, rozpracovaný, či hotový snímek. „Smyslem těchto ,15 minut slávy‘ je představit stávající i potencionální tvůrce a vytvářet spřízněnou komunitu, která by se do budoucna stala funkční platformou pro český taneční film,“ říkají organizátoři.
Jako první představí své práce a vize Kristýna Bartošová, která třikrát absolvovala workshop Tanec a kamera organizovaný Festivalem tanečních filmů. Kristýna v roce 2011 natočila pod mentorshipem Davida Hintona film Women of the Dunes se souborem NANOHACH, v roce 2013 Split Structure s choreografkou Helenou Šťávovou a loni pod vedením Clary van Gool film Insomnia s Janou Vránovou v hlavní roli. S posledně jmenovaným snímkem vyhrála ScreenMotion Festival v Londýně.

Zdroj: Festival tanečních filmů

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: