Doprovodný program Rezidence pro choreografy s koučinkem

Medúza (tYhle)

Medúza (tYhle)

Rezidence pro choreografy s koučinkem je projekt Centra choreografického rozvoje SE.S.TA. Každoročně přijíždí do Prahy zahraniční umělci – kouči a pracují s vybranými mladými choreografy z celého světa na rozvoji jejich tvorby. Rezidence je mezinárodně etablovaná a mimo jiné pomáhá českým choreografům prosadit se i mimo republiku. Rezidence má bohatý doprovodný program pro profesionální veřejnost i pro publikum.

Open Class
Ve dnech od 22. do 28. srpna 2019 budou ve Studiu ALTA probíhat letní ranní setkání s kouči mezinárodní Rezidence pro choreografy s koučinkem a dalšími hosty, které jsou otevřené pro všechny taneční nadšence. Návštěvníci se mohou přijít protáhnout, zatančit si a vyzkoušet různé techniky. Každý den vede trénink jiný lektor, takže si během týdne vyzkouší hned několik stylů. Rezervujte si místo online.

22. 8. Kathy Casey (CA)
23. 8. Valentina Desideri (IT/NL)
24. 8. Zuzana Žabková (SK/CZ)
25. 8. Marie Kinsky (FR/CZ)
26. 8. Kathy Casey (CA)
27. 8. Valentina Desideri (IT/NL)
28. 8. Zuzana Žabková (SK/CZ)

Kulatý stůl: Choreografovat teď
Kulatý stůl s názvem Choreografovat teď zve mezinárodní hosty – choreografy, tanečníky, umělce, teoretiky k prezentaci dvou přednášek o reflexi stavu současné choreografie na domácí i mezinárodní scéně. Přednášky proběhnou 25. srpna ve Veletržním paláci v 13.00 hodin v kombinaci s řízenými diskusemi v interakci s pozvanými profesionály taneční a výtvarné scény i s širokou veřejností.

Work in progress
V rámci večera Work in Progress (28. srpna v 15:00 ve Veletržním paláci a 29. srpna v 19:30 ve Studiu ALTA) bude každý choreograf společně se svým koučem komentovat svoji práci na rezidenci a její vývoj, přístup a otázky, které se pokládali. Divák má tak šanci nejen vidět komponovaný večer z několika choreografií nastupující mezinárodní generace současného tance, ale také více proniknout do jejího smýšlení, setkat se s problémy které řeší a s tím, jak nahlíží na současný svět. Večer bude navíc doplněn o přednášku Viktora Čecha.

Elena Iachininoto (NL)
Johana Pocková, Pocketart (CZ)
Laura Brechmann, with Collaborators: Marlene Ruther, Giulio Hesse (DE)
Tomáš Janypka (SK/CZ)
Sara Bocchini (IT)

Zdroj: Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA

Témata článku

Centrum choreografického rozvoje SE.S.TARezidence pro choreografy s koučinkem

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: