DOT504 a Teatr Novogo Fronta uvádí novou inscenaci Manson

DOT504 a Teatr Novogo Fronta uvádí novou inscenaci Manson

DOT504 a Teatr Novogo Fronta uvádí novou inscenaci Manson

Jedni z hlavních představitelů tanečního a fyzického divadla v Čechách DOT504 se dali dohromady s mezinárodním projektem Teatr Novogo Fronta. Výsledkem je originální celovečerní dílo s názvem Manson. Veřejná generálka proběhne 21. února, premiéra se uskuteční 22. a 23. února, další repríza pak 24. února v rámci festivalu Malá inventura. Vždy od 20:00 hodin na prknech teatra NoD.
Inscenace je inspirovaná kontroverzní postavou. Je Manson Šílenec nebo vysoce inteligentní manipulátor?, kladou si tvůrci otázku. I po třiceti letech je Charles Manson ve středu pozornosti. Sám sebe označuje za zákeřného zlého člověka, ale i v roce 2012 se chystá podat žádost o podmínečné propuštění na svobodu. Co se odehrává v hlavě tohoto člověka? Dodnes mu nebyl dokázán žádný ze zrůdných zločinů kromě padělání kreditních karet a krádeží aut. Tančí před kamerami, poskytuje rozhovory jak časopisům, tak televizím. Pro mnoho lidí je to kultovní vůdce, pro jiné obyčejný vrah, který nestojí ani za zmínku a je lépe ho vymazat ze světa. Co si o něm myslí pozůstalí obětí, které nechal bez milosti popravit? Má svědomí? Je vůbec možné zlo potrestat, zavřít do vězení? Existuje pokání, které by smylo takovou hrůzu nad kterou zůstává rozum stát? Toto jsou otázky, které čekají na odpovědi. Kde však tyto odpovědi hledat?
Režie inscenace se ujal Aleš Janák, účinkuje soubor DOT504 (Lenka Vágnerová, Pavel Mašek) a Irina Andrejeva z Teatra Novogo Fronta. Aleš Janák je profesí Režisér, performer a pedagog. Je jedním z vedoucích a zakládajících osobností souboru Teatr Novogo Fronta. Vystudoval DAMU. Teatr Novogo Fronta pochází ze St. Peterburgu v Rusku, kde byla tato divadelní společnost založena v roce 1993.
Lenka Vágnerová studovala taneční pedagogiku na Hudební akademii múzických umění v Praze (HAMU), v současné době je členkou souboru DOT504, účinkuje též v inscenaci La Putyka souboru Cirk La Putyka a ve francouzském souboru Brumachon-Lamarche CCNN v Nantes. Získala ocenění za interpretaci na festivalu Tanec Praha 2005, Nokia Dance Award 2003, nominaci na Cenu Thálie v roce 2003 , 2005 a 2010. Jako choreografka vytvořila pro taneční soubor DOT504 inscenace Mah Hunt, která získala cenu diváka na České taneční platformě 2011, Perfektní den a starší Proposition. Vytvořila i řadu choreografíí a pohybových spoluprací pro činoherní divadla.
Pavel Mašek vystudoval sociální a kulturní antropologii na Filosofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Jako tanečník spolupracoval s Jozefem Fručkem a Lindou Kapetaneou, Thomasem Steyaertem, Antonem Lachkým, s maďarským choreografem Puttó – Isztvan Juhos, s Liz King, se skupinou nového cirkusu Cirk La Putyka a dalšími. Věnoval se capoeiře pod vedením profesora Pacocy. Pavel byl nominován na cenu za nejlepšího tanečníka roku 2009, v rámci festivalu Tanec Praha a v roce 2011 na festivalu Česká taneční platforma.
Irina Andreeva (RU) je jedna ze dvou zakládajících a stálých členů divadelního souboru Teatr Novogo Fronta. Spolupracovala se soubory Do-Theatre, Derevo, Nude Ants. Od roku 1999 se věnuje také vedení workshopů fyzického divadla Underground Rivers v Praze, Bologne, Amsterdamu, Berlíně (Mime Centrum / Die Etage), Philadelphii, New Yorku. Zdroj: NoD

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: