Drive-in festival Art Parking nabídne bezpečné divadlo, koncerty i kino

Na parkovištích Pražské tržnice a Nákladového nádraží Žižkov začne multižánrový festival Art Parking, který dá prostor živému umění. Na principu drive-in nabídne divákům v automobilech od 24. dubna 2020 do konce června desítky divadelních představení, koncertů i filmových projekcí.

Bratři v tricku

Bratři v tricku

Živé umění potřebuje sdílený okamžik „tady a teď“
Cílem festivalu Art Parking je umožnit bezpečné setkání člověka s živým uměním, které se neomezuje na streamování on-line vysílání, ať už divadelních inscenací, koncertů, nebo virtuální společné sledování filmů. „Nechceme se ustreamovat k smrti, živé umění potřebuje živého diváka a naopak,“ vysvětluje dramaturg festivalu Karel Kratochvíl, který chce nabídnout prostor co nejširší škále performerů napříč žánry, jež jsou současnou situací postiženy.

Hudební dramaturgie festivalu Art Parking je široce rozkročená od křtu nového alba Moniky Načevy, která celý festival zahájí, přes koncerty klasické hudby až po produkci pro děti nebo hiphop. Divadelní linka sleduje tvorbu nezávislých divadel, akcentuje přitom pohybové a taneční inscenace. Diváci tak uvidí 1000 věcí, co mě serouBárou Kubátovou, Jakubem Albrechtem a Tomášem Dianiškou, ale vystoupí také tanečnice z Holektivu, zažonglují Bratři v tricku, zapojí se i soubor Geisslers Hofcomoedianten a mnoho dalších. Filmová dramaturgie vzniká ve spolupráci se společností Aerofilms a v čase omezeného cestování nabídne divákům možnost vyrazit do zajímavých destinací alespoň prostřednictvím filmového plátna.

Počet parkovacích míst je kvůli bezpečnosti omezený
Celý proces objednávky vstupenek, samotná kulturní produkce, včetně distribuce občerstvení, proběhne bezpečně a bezkontaktně z prostředí domova nebo osobního automobilu. Art Parking zaručuje kulturní zážitek bez nutnosti vystoupit z vozu a jakéhokoli fyzického kontaktu. Bezpečnost je zaručena, rozestupy mezi vozidly jsou větší než u parkovišť při nákupních centrech.

Producentem festivalu Art Parking je agentura Art Prometheus, která má mnohaleté zkušenosti s pořádáním venkovních kulturních akcí a festivalů. Záštitu nad akcí převzala pražská radní pro kulturu Hana Třeštíková. Festivalová závora holešovického parkoviště se divadlům a koncertům otevře v pátek 24. dubna, drive-in kino v prostorách Nákladového nádraží Žižkov zahájí promítání v pondělí 27. dubna.

Zdroj: Festival Art Parking

Témata článku

karanténakoronavirusživé umění

Bratři v trickuHolektiv

Multižánrové

Festival Art Parking

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: