Druhý únorový víkend ve Studiu Alta ve znamení zabijačky

Druhý únorový víkend ve Studiu Alta ve znamení zabijačky

Druhý únorový víkend ve Studiu Alta ve znamení zabijačky

Tři dny pod taktovkou a ostřím řezníka Ondřeje Raise a souboru Tantehorse Miřenky Čechové, Radima Vizváry a jejich hostů nabídnou fyzický tanec, reálného vepříka, divadelní večeři i promítání 8mm filmů či koncert věčných experimentátorů Handa Gote, to je program druhého únorového víkendu ve Studiu Alta. Zabijačkový víkend odstartuje v sobotu odpoledne zakrojením vepřového boku, bude pokračovat vernisáží maleb Terezy Hladké v prostorách baru (hala 31) a vyvrcholí úspěšným a nekompromisním projektem On the Dark Road: Smrt Markýze de Sade, který má za sebou mimo jiné květnové turné po Spojených státech. Po představení bude následovat dekadentní večírek, který svými rytmy doprovodí DJ.
Lidské hříchy zde ožívají jako neškodné groteskní bestie. Na co myslí Smrt, když si nás bere s sebou? A jaký je ten její svět? Stejně bizarní a malicherný jako ten náš? Ale co když se Smrt s tváří dítěte na chvíli zasní a zapomene na svou práci. Čas se zastaví, člověk zkřehne, předměty ožívají. Být na konci cesty je vzrušující a nebezpečné zároveň,“ charakterizují Tantehorse svůj projekt.
Tantehorse dnes patří k nejuznávanějším souborům současné taneční a divadelní scény. Na svém kontě mají množství prestižních ocenění, mimo jiné zařazení inscenace S/He Is Nancy Joe mezi nejlepší taneční inscenace 2012 deníkem The Washington Post nebo Herald Angel Award 2013 z Fringe festivalu v Edinburghu.
Neděle bude patřit rodinám s dětmi – mezi čtvrtou a šestou proběhne pohybově estetická dílna pod vedením Lenky Tretiagové s masopustní tematikou. Od šesti přebere iniciativu opět Miřenka Čechová, která se představí v konfrontaci s vizuálním umělcem Janem Mikem v rámci projektu Soukup Soukup, který vzniká přímo před očima přítomných diváků. Večerní program obstará uskupení Handa Gote, které uvede pásmo filmů, rarit a absurdností na klasickém filmovém materiálu Super8 Normal8. Promítání doplní koncert členů souboru.
Pondělní večer naplní svou energií performer Radim Vizváry a jeho nový sólový projekt Uter Que. Fyzické divadlo v režii Petra Boháče je analýzou procesu vzpomínání. „Na to, aby mohl tělesnou řečí přetlumočit psychologické stavy prožité během své životní pouti, je mimořádně vybaven. Skvěle připravený a všestranně rozpohybovaný tělesný aparát mu umožňuje vyjadřovat proud vědomí a psychologický vývoj postavy formou originálně stylizovaného tvarosloví,“ reflektovala Vizváryho mimořádný výkon Ladislava Petišková (http://www.tanecniaktuality.cz/kdo-jsem/). Více na www.studioalta.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: