Držitelka ceny Thálie 2022 Nela H. Kornetová se vydává na české turné s performancí Badman

Performerka Nela H. Kornetová získala za svou autorskou performanci Badman cenu Thálie 2022 v kategorii Alternativní divadlo. V průběhu května budou moci tento česko-norský projekt vidět diváci v Pardubicích, Ostravě, v Plzni a v Praze.

Zdroj: Studio ALTA

Zdroj: Studio ALTA

Nela H. Kornetová v současnosti působí převážně v Norsku mimo jiné jako členka uměleckého kolektivu T.I.T.S. a její sólová performance Badman vznikla právě v Norsku v době pandemie. Díky podpoře bilaterálního fondu EHP a Norska se v květnu 2023 uskuteční české turné, které je jedinečnou příležitostí pro seznámení se s tvorbou této výrazné autorky. 

Badman je sólová audiovizuální performance o toxické maskulinitě, síle a agresivitě, kterou na jevišti tlumočí jediná ženská performerka. Nela H. Kornetová využívá videoprojekce, moderní technologie, zvuk, vizuální objekty i přímou interakci s diváky, které vtahuje do svého niterného světa. Ten reflektuje zmar lidstva poháněného destruktivními silami, nenávistí a touhou po moci. Abstraktní obrazy střídají konkrétní odkazy na dnešní i historické osobnosti, které nezvratně změnily svět k horšímu. Kornetová je ve svém projevu autenticky angažovaná a místo pasivního přijetí volí nekompromisní vzdor. 

Představení vzniklo ještě před napadením Ukrajiny Ruskem, nicméně reaguje právě na tyto skryté hrozby moci, které se v dějinách lidstva bohužel opakují.

Nela H. Kornetová & T.I.T.S.: Badman – české turné 

16. 5. | Divadlo 29, Pardubice 
18. 5. | Studio G, Ostrava (v rámci festivalu Move Ostrava) 
25. 5. | Moving Station – kulturní prostor, Plzeň (v rámci festivalu Nastevřeno)
29. 5. | Studio ALTA, Praha

Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Divadlo 29Moving StationStudio ALTAStudio G

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: