Duo Kozel ve fraku se představilo v Arménii

Duo Kozel ve fraku se představilo v Arménii

Duo Kozel ve fraku se představilo v Arménii

Umělecké duo Kozel ve fraku (Anna Kukuczková a Vojtěch Svoboda) reprezentovalo ve dnech 22.– 26. července 2017 Českou republiku v arménském městě Tsaghkadzor na festivalu pantomimy. Devátého ročníku Leonid Yengibaryan festivalu se zúčastnili také umělci z Arménie, Německa, Ruska, Jižní Afriky a Bangladéše. Kozel ve fraku zde uvedl představení Absurditky - pásmo autorských etud na různá témata.

„Představili jsme náš, evropský styl moderní pantomimy, který se jistě vymykal hlavnímu uměleckému proudu tohoto festivalu. Soudě podle ohlasů diváků i ostatních performerů bylo naše představení velmi inspirativní. Jako lektoři workshopu jsme mohli předat mladším účastníkům alespoň něco z naší práce. Velmi příjemně nás překvapila otevřenost, zájem a spontaneita místního publika, kteří v hojném počtu klidně hodinu a půl před představením zaplňovali místa v hledišti,“ uvedl Vojtěch Svoboda.
Kromě nových zkušeností si Kozel ve fraku odvezl i pozvání na festival pantomimy do Bangladéše. Navázal také kontakt s mimem Johnem Jacobsem z Jižní Afriky, který je bývalým studentem Maxmiliána Decrouxe a s Ekaterinou Varlakovou ze Sant Petersburgu.
Zdroj: Kozel ve fraku

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: