Dva večery z cyklu NOVÁ GENERACE

Dva večery z cyklu NOVÁ GENERACE

Dva večery z cyklu NOVÁ GENERACE

V listopadu se uskuteční dvě představení v rámci projektu Nové generace. První večer bude 16. 11. 2011 v Divadle Disk v 19:30 hodin ve spolupráci s oborem scénografie ALD na DAMU. Představí se zde dvě studentky choreografie HAMU se svými projekty, a to Soňa Kupcová s choreografií Trio pro P.S.A a dále Monika Šmídová s work in progress Solver, který je založen na propojení umění a nových médií – videotracking a software vvvv ve spojení s tancem. V druhé polovině večera se bude konat nonverbální představení v česko – německé spolupráci Snesu tě v podání Rosalin Hertrich, Báry Mišíkové a Lindy Petákové.
Další listopadový večer Nové generace se bude konat ve stejném čase a to 19. 11. V tomto komponovaném programu se opět představí díla choreografky Soni Kupcové – Exit 44 a Předvečer „Madame Bibi“. Dále zde budou ukázku z tvorby studentky choreografie HAMU Venduly Poznarové – Zen a příručka uživatele. Na závěr bude uvedena choreografie Until I Find It, jejíž autorkou je profesionální choreografka a také pedagog choreografie na HAMU Mirka Eliášová.
Nová generace je projekt, který úspěšně funguje již od roku 2007. Je zaměřen na získávání praktických zkušeností studentů choreografie a nonverbálního divadla HAMU s uváděním tanečních představení v kamenných divadlech a v alternativních prostorách a s jejich propagací. Cílem projektu je reprizování děl těchto mladých tvůrců, kteří mají jedinečnou příležitost rozvíjet se a dále pracovat na svých „kusech“ a zároveň seznámit se svou tvorbou širší okruh diváků. Tým Nové generace vytváří produkční zázemí tak, aby umělci, z jejichž představení jsou originální komponované večery Nové generace složeny, se mohli plně soustředit na přípravu a prezentaci svých děl. Užitečné linky: www.ngenerace.cz, www.divadlodisk.cz, www.hamu.cz. Zdroj: NG

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

SOUVISEJÍCÍ

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: