Eurovizní soutěž mladých tanečníků se vrací

Eurovizní soutěž mladých tanečníků se vrací

Eurovizní soutěž mladých tanečníků se vrací

Po dvou letech pořádá Evropská vysílací unie (EBU) Eurovizí soutěž mladých tanečníků –Eurovision Young Dancers 2015. Je otevřená jako bienále mladým talentovaným sólovým tanečníkům mezi 16 a 21 lety. Letošní ročník se uskuteční 19. června v Novém divadle v Plzni, Česká republika bude tedy hostitelem soutěžního finále. Národní kolo se koná 8. únoa v Praze, uzávěrka pro české účastníky je již 31. ledna.
Soutěž Eurovision Young Dancers 2015, pořádaná EBU (European Broadcasting Union), je otevřená jako bienále sólovým tanečníkům ve věku 16 až 21 let. Mezinárodní událost nabízí prostřednictvím evropských veřejnoprávních televizí mladým talentovaným tanečníkům různých žánrů největší možný prostor pro start jejich mezinárodní kariéry. Česká republika se díky České televizi účastní této prestižní platformy počtvrté, tentokrát v roli hostitele.
Vítězem minulého ročníku soutěže, která se konala v roce 2013 v polském Gdaňsku, se stal talentovaný nizozemský tanečník Sedrig Verwoert. Finále soutěže sledovali diváci po celé Evropě. Letošní ročník se uskuteční 19. června v Novém divadle v Plzni. Uzávěrka přihlášek je 31. ledna 2015, národní kolo soutěže se bude konat 8. února 2015 v Praze (místo bude Českou televizí upřesněno) a mezioborové soutěže se budou moci zúčastnit mladí tanečníci z konzervatoří, tanečních studií a škol z celé České republiky. Účast je možná v klasickém, moderním a současném tanci nebo technikách z oblasti street dance. Výkony soutěžících po stránce technické i interpretační posoudí odborná pětičlenná porota, která z národního výběrového kola zvolí za Českou republiku dva superfinalisty. Choreograf Cameron MacMillan, který působí v Británii, vybere do evropského finále jeden z těchto talentů.
Ve finálovém týdnu, který hostí Česká televize, se finalisté společně naučí původní společnou choreografii, v níž dostane každý z nich sólový prostor. V přímém přenosu potom tříčlenná mezinárodní porota vybere nejlepší dva, z nich pak jednoho celkového vítěze.
Více na: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10903407924-eurovizni-soutez-mladych-tanecniku-2015/

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: