Experimentální prostor NoD patří k divadlům hostícím Malou inventuru, uvede 4 projekty

V rámci letošního ročníku festivalu nového divadla Malá inventura, který proběhne od 19. do 23. února na několika pražských scénách, uvede Experimentální prostor NoD čtyři projekty ze své produkce. Po několika měsících se do NoD vrátí audiovizuální show Němí. Uveden bude projekt legendární divadelní společnosti Krepsko, inscenace Divadla Continuo U zdi a koprodukční projekt Lucie Trmíkové, Jana Nebeského, Davida Prachaře, tanečního souboru 420PEOPLE a NoD Peklo – Dantovské variace.
Program Malé inventury v NoD otevře 19. února v 18:00 inscenace Divadla Continuo U zdi. Kompozice volných asociací na téma zeď se zde spojila v pohybové a výtvarné pouliční představení. V pátek 21. února bude v rámci festivalu uvedeno Mad Cup of Tea česko-finského souboru Krepsko, které oslaví desetileté výročí od své premiéry. V prostorách divadelního sálu a Café NoD najde v pátek 21. února útočiště také festivalový večírek, během kterého vystoupí finská kapela s divadelním zvukem Small Army of Kazaki Giants.
V pondělí 23. února v 18:00 uvede NoD koprodukční projekt inspirovaný Božskou komedií Dante Alighieriho Peklo – Dantovské variace, na kterém se podílí osvědčené tvůrčí trio Nebeský, Trmíková a Prachař společně se souborem současného tance 420PEOPLE. Tragikomické podobenství o souboji s nudou, smutkem a leností, které se vkrádají do lidského života po uplynutí jeho první poloviny, patřilo podle zástupců NoD mezi nejnavštěvovanější představení v roce 2014. Inscenaci mohou diváci zhlédnout také ve večerních hodinách 11. února a 25. března.
Festival Malá inventura v NoD uzavře divadelní projekt Adama Halaše, Petra Krushi a Apoleny Vanišové Němí, a to ve středu 25. února od 20:00. Volnou inspirací této show je tvorba umělců zabývajících se existenciální tematikou, především pak Alberta Camuse a Alberto Giacomettiho. Albert je také jméno hlavního hrdiny inscenace, který před zraky diváků prochází jediným svým dnem, jehož potemnělé kouty neozáří ani 370 žárovek. Jako jediný interpret na scéně se představí Petr Krušelnický, nositel Ceny Alfreda Radoka za Talent roku 1998. Zdroj: NoD

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: