Experimentální prostor NoD v rámci festivalu Malá inventura

V rámci letošního ročníku festivalu nového divadla Malá inventura uvede Experimentální prostor NoD čtyři projekty. Po necelém roce se do NoD vrátí talentovaná česká tanečnice a choreografka dlouhodobě žijící v zahraničí Nikola Križková se svým úspěšným projektem Artemis v zrcadle. Uveden bude i projekt Spitfire Company ANTIWORDS, novinka Divadla Continuo Den osmý a koprodukční projekt Lenky Bartůňkové a NoD Requiem.
Projekt Artemis v zrcadle uvedl NoD 13. května 2013 v české premiéře. Jedná se o společný projekt již zmíněné Nikoly Križkové a španělského choreografa a scénografa Amadora Artigy. Artemis v zrcadle je divadelně-taneční projekt, který vzdává hold ženě a ženské kráse v její původní / prvotní podobě. Jedná se o dílo sebevědomě vystavěné, které s pomocí scénografie, lightdesignu i kostýmů vytváří postavu ženy, která není nepodobná svobodomyslné a nepolapitelné bohyni lovu Artemis. V rámci festivalu Malá inventura bude projekt uveden v sobotu 22. února od 18:00.
V neděli 23. února uvede NoD projekt ANTIWORDS, který vytvořila v současné době jedna z našich nejprogresivnějších skupin fyzického divadla Spitfire Company za podpory Paláce Akropolis. ANTIWORDS pracují s notoricky známou hrou Václava Havla Audience, konkrétně s jejím legendárním zpracováním Jiřího Menzela, který do hlavní role Sládka obsadil Pavla Landovského.
V úterý 25. února od 20:00 bude uveden koprodukční projekt Experimentálního prostoru NoD a tanečnice a choreografky Lenky Bartůňkové Requiem. Jako jeden z jejích nejosobnějších projektů, Requiem zpracovává silný osobní příběh autorčiny rodiny sahající do událostí druhé světové války. Tento projekt, který pracuje se všemi kouty a zákoutími Experimentálního prostoru NoD, se stal jedním z nejvýraznějších a nejsilnějších počinů loňské taneční sezóny.
Festival Malá inventura v NoD uzavře 26. února od 16:00 Divadlo Continuo, které uvede svou novou inscenaci Den osmý inspirovanou nejstaršími písemnými zkazky naší historie - mýty starověkého Blízkého východu vyprávějící o touze člověka po nesmrtelnosti na straně jedné a o zlobě a nenávisti na straně druhé. Pražská premiéra této novinky se uskuteční v NoD o den později, tedy 27. února od 20:00. Zdroj: NoD

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: