Familie Flöz opět v Praze

Familie Flöz opět v Praze

Familie Flöz opět v Praze

Do multižánrového prostoru Jatka78 po Thomasi Moncktonovi a francouzských cirkusačkách Groupe Bekkrell zavítá na konci května i německý soubor Familie Flöz. Známé divadlo masek přiveze do Prahy inscenaci Infinita, s níž vystoupí hned šestkrát.

Historie Familie Flöz sahá do roku 1996. Soubor kombinuje divadlo masek, tanec, pohybové divadlo, akrobacii, improvizaci i klaunovství. Do dnešního dne soubor vystoupil ve 34 zemích po celém světě. Do České republiky přiveze soubor inscenaci Infinita, kterou má v repertoáru od října 2016. Pro diváky bude připraveno šest večerů, které proběhnou v době od 22. do 27. května 2018. Ve hře účinkují i samotní zakladatelé Familie Flöz Hajo Schüler a Michael Vogel, kteří ji také režírovali.
Infinita zachycuje první i poslední dílky skládanky života - první den na světě, první odvážné kroky, ale samozřejmě i první tvrdý pád. Na jevišti se přitom pohybují postavy v maskách, dojem dotvářejí hra stínů a hudba. Infinita je o pomíjivosti, o narození i stárnutí, o nevyhnutelném osudu člověka. V hlavní roli je život sám, ona kreativní síla, která může za vítězství i selhání.
Z repertoáru zahraničních vystoupení letos na Jatkách78 ještě vystoupí Cie Circoncentrique, 100% Circus, australští Gravity & Other Myths či berlínští Analog, kteří se na Jatka78 vrátí v říjnu z nedávného residenčního programu, kdy za kreativního vedení Rosti Nováka ml. v Holešovicích zkoušeli své nové představení Finale.

Zdroj: Jatka78

Témata článku

Tanec

Komentář

vložil Jana Humhalová

IP: 94.112.101.34
Reaguje na:
Viděla jsem toto představení v pátek 25.5.a bylo to něco úžasného.

Zobrazit další komentáře 1

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: