Festival Cirkopolis podruhé v Praze

Festival Cirkopolis podruhé v Praze

Festival Cirkopolis podruhé v Praze

Po úspěšném prvním ročníku festivalu nového cirkusu Cirkopolis připravují pořadatelé druhé pokračování – od 15. do 21. února v pražském Paláci Akropolis a divadle Ponec. Tentokrát se program zaměří na současnou francouzskou novocirkusovou tvorbu. „Držíme se svého cíle prezentovat to nejzajímavější, co Evropa nabízí. Soustředíme se na menší, intimnější představení, která mají velmi unikátní poetiku,“ vysvětluje Petr Boháč, dramaturg Paláce Akropolis, který společně se sdružením Cirqueon festival pořádá.
Festival zahajuje 15. února v Paláci Akropolis žonglérské uskupení Cie DeFracto s nejnovějším představením Flaque, kombinujícím osobitou žonglérskou techniku s pohybovým uměním. Další francouzský soubor Sacékripa uvede 18. a 19. února opět v Paláci Akropolis intimní představení Etienna Manceau VU, formu na pomezí hry s objekty, miniaturou, cirkusem a nedobrovolným klaunstvím.
Jedním z hlavních lákadel festivalu je 16.–18. února v divadle Ponec projekt Oktobre, který kombinuje prvky nové magie s hereckými a akrobatickými výkony jednoho z nejlepších kouzelníků současnosti Yanna Frische. Ten v roce 2012 vyhrál prestižní mezinárodní soutěž World Champion of Magic. Festival zakončí 21. února jednorázové představení Cirkopolis vol 3 v režii francouzského režiséra a pedagoga Florenta Bergala a několika evropských novocirkusových performerů. Zkoušet se bude pouze jeden týden a představení se odehraje jednou právě jen v rámci festivalu Cirkopolis.
Program festivalu obohatí série workshopů a seminářů, nabídne také mezinárodní setkání profesionálů s tématem příhraniční spolupráce ve Střední Evropě. Letos poprvé míří festival také do regionů – představení Flaque skupiny DeFracto se odehraje také v Jihlavě a Olomouci. Celkový program a veškeré informace najdou zájemci na webových stránkách www.cirkopolis.cz. Vstupenky jsou v prodeji v kavárně Paláce Akropolis a v síti Ticketpro.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: