Festival Dance Life! proběhl minulý víkend navzdory nouzovému stavu

Minulý víkend od 26. do 28. listopadu proběhl 9. ročník největšího tanečního festivalu ve střední Evropě. Na brněnském výstavišti jako v předchozích ročnících nabídl to nejlepší z taneční scény u nás – taneční workshopy, vystoupení, GALA představení nebo taneční soutěže v různých kategoriích. Významnou událostí festivalu byla také návštěva zástupců prestižní baletní školy Royal Ballet School z Londýna, kteří na festival přiletěli uspořádat konkurz pro talentované mladé tanečníky z celého světa. Akce proběhla v naprostém souladu s aktuálními vládními opatřeními, což mělo výrazný dopad na finální formu a rozsah akce.

Festival Dance Life! proběhl minulý víkend navzdory nouzovému stavu

Festival Dance Life! proběhl minulý víkend navzdory nouzovému stavu

Akce, kterou každoročně pořádá Art 4 People, čelila letos mnoha komplikacím zejména z toho důvodu, že v noci na pátek 26. listopadu začal platit nouzový stav vyhlášený vládou, který s sebou přinesl řadu omezení pro pořadatele akcí. „Okamžitě po vyhlášení nouzového stavu se celý organizační tým sešel a probrali jsme možnosti realizace jednotlivých částí programu. Opatření jsme nebrali na lehkou váhu a v pátek dopoledne proběhlo jednání s Krajskou hygienickou stanicí, na základě jejíhož rozhodnutí jsme se rozhodli festival alespoň v omezeném rozsahu uskutečnit. Dance Life je pro nás srdcovou záležitostí, lidské zdraví je však přednější, důsledně jsme proto po celý víkend dohlíželi na přísné dodržování vládních opatření a program přizpůsobili aktuální situaci,“ uvedl Martin Kolda, dramaturg festivalu.

Festival Dance Life! odstartoval v pátek 26. listopadu workshopy a soutěžemi, pokračoval v sobotu, kde se na hlavním podiu pavilonu E představili taneční subjekty z celé republiky napříč věkovými kategoriemi i žánry – v rámci několika bloků TOP DANCE Life! SHOW mohli diváci zhlédnout vystoupení street dance, stepu, pole dance, salsy, bachaty a dalších. Show uzavřel blok GALA představení tanečních konzervatoří a profesionálních baletních souborů. Zároveň pak v 5 tanečních studiích probíhaly workshopy pod taktovkou lektorů z Česka i zahraničí, jako např. Daria Klimentová, Patryk Zamojski, David Strnad, Tomáš Kuťák a další.

V rámci festivalu se podařilo realizovat také část z původně plánovaných tanečních soutěží, např. Na špičkách, Danza LIFE! Cup, Taneční skupina roku, Czech Dance Masters a další.

Víkendovou akci v neděli 28. listopadu uzavřel konkurz do londýnské baletní školy Royal Ballet School, vedený bývalou první sólistkou Anglického národního baletu a pedagožkou této školy Dariou Klimentovou. Ta v rámci festivalu vedla navíc i dvě baletní master classes – baletní workshopy na vysoké úrovni pro pokročilé tanečníky baletu.

Zdroj: Art 4 People

Témata článku

Tanec

Dance Life!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: