Festival Nové Evropy a Cena Jarmily Jeřábkové 2013: přihlášky už jen do konce června

Mezinárodní festival současného tance a tanečního divadla spojený s choreografickou soutěží pro původní taneční tvorbu proběhne v Praze od 22. do 26. listopadu 2013 v Divadle Duncan Centre. Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je však již 28. června. Festival uvede v 5 večerech přehlídku současného tance a tanečního divadla ze střední a východní Evropy, z oblasti, kterou vědomě trochu nadneseně nazýváme Nová Evropa (země, které v nedávné době vstoupily do EU nebo se o jejich vstupu jedná). Vybraní tvůrci uvedou během soutěže a festivalu dvě choreografie, se kterými budou soutěžit o Cenu Jarmily Jeřábkové: dílo, na základě kterého byli pozváni do finále, a svou novou choreografii, inspirovanou hudbou českého skladatele Lukáše Matouška.
Mezinárodní porotu tvoří Eva Blažíčková (CZ, zakladatelka festivalu, choreografka, taneční pedagožka, zakladatelka Konzervatoře Duncan centre), Nina Vangeli (CZ – taneční a divadelní publicistka), Lenka Flory (IT/CZ – choreografka, scénografka, umělecká ředitelka skupiny Deja Donne (IT)), Marta Ladjanszki (HU – tanečnice, choreografka, umělecká ředitelka L1 Association), Joanna Lesnierowska (PL – taneční kurátorka, dramaturgyně)a Milan Zvada (SK – dramaturg, divadelní kritik a kulturní manager). Tato porota vybere během festivalových představení až tři díla, která budou oceněna Cenou Jarmily Jeřábkové, zároveň jim bude předána odměna v celkové výši 130 000 Kč. Výhra musí být z poloviny použita na uvedení nového projektu. Premiéry nových tanečních projektů oceněných choreografů budou pak prezentovány v Divadle Duncan Centre u příležitosti zahájení dalšího ročníku festivalu v roce 2014.
Vítězové soutěže budou mít také možnost prezentovat své oceněné choreografie v divadelních prostorech našich visegrádských partnerů – L1 Association v Budapešti, Art Station Foundation v Poznani a Zahrada v Bánské Bystrici.

Další informace v sekci Konkurzy a příležitosti

Kontakt: Festival Nové Evropy
Konzervatoř Duncan centre
Branická 41
147 00 Praha 4
Česká Republika

Tel: +420 244 461 810
Fax: +420 244 462 354
E-mail: awardjj@gmail.com Více informací o festivalu najdete na www.cjj.ecn.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: