Festival ProART uvede další program v Praze

Festival ProART uvede další program v Praze

Festival ProART uvede další program v Praze

Pražská část Festivalu ProART je v plném proudu. Na každý den jsou připraveny nejen workshopy, které tvoří jádro projektu, ale také večerní představení. V úterý 30. 7. v divadle NoD v Dlouhé ulici představí švýcarský soubor El Contrabando s představením On_Line, které v sobě propojuje flamenko se styly současného tance. Choreografka Anet Froehlicher využívá na jevišti praček, které ve světle neónů evokují image světa designu a životního stylu.
Ve středu 31. 7. bude večer patřit na jevišti divadla NoD v Dlouhé ulici ProART Company a projektu String Quartets choreografů Martina Dvořáka a Isiry Makuloluwe. Ti propojují ve společném večeru literární témata Tolstého, Janáčkové a Jana Nerudy na hudbu Leoše Janáčka a Miloslava Ištvána. Projekt hledá vazby a souvislosti mezi dílem, autorem a jejich působením na diváka.
Ve čtvrtek 1. 8. uvede ProART Festival ve stejném prostoru dvě choreografie – JAN izraelského choreografa Nira Ben Gala věnovanou Janu Palachovi, a korejský projekt Small Chat choreografky Hae Kyung Lee. Korejský soubor propojuje ve své práci vlivy současného tance a národního folklóru. Korejský soubor patří k perlám asijské scény a choreografka Lee obdržel za svou práci několik národních vyznamenání.
Páteční večer ProART Festivalu bude patřit italské tématice. Nejprve se představí choreograf Martin Dvořák se sólovou choreografií Sfida Furioso s tématem Piera Paola Pasoliniho na hudbu mexického kytaristy Omara Rojas Ruize. Po pauze se představí italský soubor z Říma choreografa Dino Vargy s představením Kisetsu No Iro, parafrází čtyř ročních období na autorskou hudbu Tiziana Bedettiho. Zdroj: Festival ProART

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: