Festival Vánoční taneční scéna

Festival Vánoční taneční scéna

Festival Vánoční taneční scéna

Konzervatoř Taneční centrum Praha (TCP) připravila v pořadí již 16. ročník festivalu Vánoční taneční scéna. Letošní festival, jehož spolupořadatelem je po devíti letech opět Správa Pražského hradu, se uskuteční ve dnech 12. - 15. prosince 2011 v prostorách nově zrekonstruované Míčovny Pražského hradu.
Příležitost vychutnat si adventní čas a pastorální atmosféru prostřednictvím tanečního divadla budou mít v Míčovně jak děti, tak dospělí diváci. Na čtyřech večerních představeních se kromě obou souborů konzervatoře TCP – Balet Praha Junior a Baby Balet Praha budou podílet také jejich kolegové z profesionálních divadel a tanečních škol. Začátek představení je vždy v 19.00 hodin.
První večer – dne 12. prosince – provede Baletní škola Olgy Kyndlové při Státní opeře Praha jednoaktovou taneční kompozici Dětská mše vánoční. Program doplní vánoční etudy základních uměleckých škol z Nového Jičína a Teplic a se svými vánočními novinkami se představí oba soubory TCP.
13. prosince vystoupí kromě základních uměleckých škol z Litvínova a Šumperka a souborů TCP také Balet Jihočeského divadla, který sestavil speciálně pro toto představení moderní verzi Suity z Louskáčka.
Ve dnech 14. a 15. prosince pak diváci uvidí v premiéře devět vánočních etud, které vznikly ve spolupráci konzervatoře TCP a dětského pěveckého sboru Rolnička. Obě tělesa se budou prezentovat také svým samostatným repertoárem, stejně jako další účinkující – Pop Balet Praha. Večerní představení doplní 13. – 15. prosince série tří dopoledních programů pro žáky základních škol a děti z dětských domovů. Zdroj: TCP

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: