Festiválek Jsem spokojenej v Holešovické šachtě

Festiválek Jsem spokojenej v Holešovické šachtě

Festiválek Jsem spokojenej v Holešovické šachtě

Aňa Geislerová, Anna Polívková, Holektiv, Squadra Sua, VOSTO5 a další umělci vystoupí na 37. ročníku Festiválku Jsem spokojenej. Ten se po pěti letech vrací na scénu a poprvé ve své historii proběhne pod širým nebem. Pohybové divadlo, stand-up comedy, pantomima, improvizace -  tak bude vypadat sobotní večer 18. června 2019 v Holešovické šachtě.

Festiválek nabídne jednovečerní přehlídky mimů, herců a improvizátorů. V Holešovické šachtě vystoupí například Anna Polívková, divadlo VOSTO5, Holektiv, Martin Zbrožek, Squadra Sua, Dora Sulženko Hoštová, Tomsa Legierski, novozélandský mim a performer Trygve Wakenshaw a řada dalších. Všichni účinkující mají na své vystoupení přesně 9 minut a 18 sekund, během kterých musí ztvárnit zadané téma. Součástí večera bude také promítání dokumentu Petr Pachl v neděli narozený a o hudební opening se postará Iby Pop.

„Na jednom podiu se společně potkají herci a umělci ze všech oblastí alternativního divadla. Letošní 37. festiválek pořádáme po pětileté pauze, novým místem pražského vaudeville se stane Holešovická šachta. Festiválek bude poprvé open air a máme velkou radost, že jsme se na spolupráci domluvili,“ říká Adam Halaš, zakladatel festivalu a principál, který vás provede celým večerem. „Mým cílem je současnou pantomimu ukázat širšímu publiku, pobavit je, představit mladé umělce a ukázat, že tento žánr se neustále vyvíjí a prolíná do dalších divadelních, tanečních a artistních proudů. Také bych rád inspiroval mé kolegy, studenty a další umělce ke vzniku nových divadelních počinů v oblasti pantomimy, klaunerie a pohybového divadla,“ vysvětluje Adam Halaš, proč tento žánrový festival před mnoha lety vzniknul.

Zdroj: Festiválek Jsem spokojenej

Témata článku

Holešovická šachta

Nonverbální divadlo

Festiválek Jsem spokojenej

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: