Festivaly Nordic Spirit a Mime Fest Praha v listopadu v Paláci Akropolis

Festivaly Nordic Spirit a Mime Fest Praha v listopadu v Paláci Akropolis

Festivaly Nordic Spirit a Mime Fest Praha v listopadu v Paláci Akropolis

Po loňském festivalu Balkan Spirit přichází do Paláce Akropolis tentokrát spirit severský, na kterém se 4. listopadu 2015 představí Finka Heli Väätäinen. Na festival Nordic Spirit plynně naváže Mime Fest Praha. V Paláci Akropolis tak diváci uvidí 5. listopadu 2015 mimo jiné pražskou premiéru nové inscenace Radima Vizváryho TÝÝJÓÓ!.
V rámci festivalu  Nordic Spirit vystoupí finská klaunka Heli Väätäinen s představením Twist & Shout, které zároveň odstartuje navazující Mime Fest Praha. Její klaunská burleska pojednává o skolióze, kterou v dětství sama trpěla. Díky svým zkušenostem nyní divákovi předává s nadsázkou strasti, které s sebou nemoc nese. „Myslete na jednu věc, které se chcete zbavit, a jednu, kterou jí chcete nahradit,” dodává Väätäinen.
O den později se představí Radim Vizváry s pražskou premiérou svého klaunského představení TÝÝJÓÓ!. Stejnojmenná postavička dostává dárky, ve kterých nalézá věci, které dítěti do rukou nepatří. Dělá to, co ho společnost nechce nechat dělat, a tak neukazuje, jaký je on, ale jací jsme my. „Dlouho jsem se kolem sebe koukal a zjistil jsem, že erotice jsme vystavení často. Jsou jí vystavené také děti. Řekl jsem si tedy, že udělám představení pro dospělé s tím, aby si uvědomili, jak své děti v dnešní době vychovávají,” říká Vizváry.

Více informací zde.

Zdroj: Palác Akropolis

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: