Filigrán zve na taneční večery v Brně

Filigrán zve na taneční večery v Brně

Filigrán zve na taneční večery v Brně

Filigrán, nezávislé taneční uskupení fungující už od roku 1995, patří k subjektům, které se snaží rozvíjet současný tanec v Brně. Za jeho existencí stojí občanské sdružení Natřikrát, které pořádá stejnojmenný festival. Nyní se chystá několik večerů s taneční tematikou. Jednak už 21. května program v kině Art v Cihlářské ulici, kde od šesti hodin večer jednak zatančí soubor Filigrán, jednak po jeho produkci bude následovat promítání filmu Wima Wenderse Pina.Tanec pro Filigrán znamená hledat způsoby, jak zbavit tělo přetvářky a přinutit jej srozumitelně vyjádřit život s jeho utrpením i radostí. Nesnaží se svým tancem bavit, ale komunikovat zkušenost, jíž jako lidé dokážeme sdílet. Pina Bausch je jednou z těch, kdo nás k takovému objevování tance inspirují.
Další večer současného tance se chystá na 30. května od 20 hodin v  Bezbariérovém divadle Barka. Jeho první část proběhne ve spolupráci s hudebníkem a zvukovým improvizátorem Tomášem Vtípilem - spolupráce, jejímž výsledkem je performance Poněvadž když se řekne jedenáct, je to, jako by se řeklo dvanáct, a dvanáct bude brzy třináct (Veronika Kolečkářová, Eva Navrátilová, s živou hudbou a slovem Tomáše Vtípila). V druhé části bude uveden jeden z novějších kusů z roku 2012 Odděleno předem (Veronika Kolečkářová a Michaela Ondrašinová).
Trailery k jednotlivým choreografiím si můžete pustit na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=IBK35iNOLjE
http://www.youtube.com/watch?v=Qub5tHRmrGY

Další pozvánka je pak na „filigránský“ večer ve Vlněně (areál bývalé textilní továrny), nazvaný Tanec Ve Vlně. Proběhne v sobotu 15. června, taneční část začne nejspíše ve 20.30. Poté se uskuteční koncert (Evžen Kyšperský z Květů) a afterparty. V průběhu dne budou připraveny ještě další akce (market se šperky a módou, foto wokrshop). Více info: www.natrikrat.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: