Film Tanečnice o Loïe Fullerové vstoupí v lednu do našich kin

Film Tanečnice o Loïe Fullerové vstoupí v lednu do našich kin

Film Tanečnice o Loïe Fullerové vstoupí v lednu do našich kin

Životopisné drama o průkopnici moderního tance natočené v česko-francouzské koprodukci bylo poprvé představeno na festivalu v Cannes, kde bylo zařazeno do soutěžní sekce Un Certain Regard. Do českých kin vstoupí 19. ledna 2017. V předpremiéře byla Tanečnice uvedena již v listopadu jako zahajovací snímek Festivalu francouzských filmů 2016, za účasti režisérky Stéphanie Di Giusto.

Celovečerní debut režisérky Stéphanie Di Giusto Tanečnice (La Danseuse) se vrací do Paříže přelomu 20. století, kdy byla tanečnice Loïe Fullerová hvězdou kabaretu Folies Bergère. V hlavní roli filmu se objeví francouzská herečka a zpěvačka Soko (vlastním jménem Stéphanie Sokolinski). Isadoru Duncanovou si zahraje Lily-Rose Depp, dcera herce Johnnyho Deppa a zpěvačky a herečky Vanessy Paradis. V hlavní mužské roli se představí Gaspar Ulliel, (známý z hlavní role filmu Saint Laurent nebo z filmu Umění milovat).
Film vznikl ve francouzsko-česko-belgické koprodukci, ve které českou stranu zastupovala společnost Sirena Film s producentem Artemiem Benkim. „Tanečnice je mimořádný filmový debut Stéphanie Di Giusto, na němž se podílel oceňovaný scenárista Thomas Bigedain. Režisérka předvedla v tomto filmu jedinečný přístup k vyprávění, založený na moderní dramaturgii, silné vizuální identitě a vynikajícím obsazení. Věřím, že film má šanci oslovit publikum na celém světě. S Tanečnicí vidíme zrození nové významné světové režisérky,“ říká o filmu koproducent Artemio Benki. „Spolupracovali jsme na tomto filmu od jeho počátků v roce 2013 a většina umělecky náročných scén se natáčela v Praze,“ dodává Benki. Natáčení filmu probíhalo v Praze v listopadu 2015. Filmaři si vybrali secesní Obecní dům, který ve filmu reprezentoval francouzský kabaret Folies Bergère, a hotel Evropa.
Režisérka a fotografka Stéphanie Di Giusto začínala jako autorka klipů umělců jako Camille, Brigitte Fontaine, Sliimy či Jarvis Rocker. Spolupracovala s návrhářkou Vanessou Bruno, pro niž natočila tři krátké filmy s mladou francouzskou filmovou ikonou Lou Doillon. Stéphanie Di Giusto spolupracuje také s tištěnými médii, její fotografie se objevují především v časopisech Vogue, Elle a Purple Magazine.

Trailer zde.

Zdroj: Film Distribution ARTCAM

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: