Filmová projekce představení John Lloyda Newsona dnes v Divadle Archa

Filmová projekce představení John Lloyda Newsona dnes v Divadle Archa

Filmová projekce představení John Lloyda Newsona dnes v Divadle Archa

Projekce proběhne dnes ve 20:00 ve velkém sále Divadla Archa. John je představení Lloyda Newsona a jeho souboru DV8 Physical Theatre, které sám autor označuje jako „verbatim taneční divadlo“. Newson vedl rozhovory s padesáti muži, kterým kladl otázky o lásce a sexu. Z těchto rozhovorů jej zaujal nejvíce jeden. Příběh Johna, který byl naprosto výjimečný svou upřímností. Po letech na dráze zločinu a drogové závislosti, v boji o přežití našel John záchranu v neočekávaném společenství. Představení je vhodné pouze pro dospělé, obsahuje nahotu a hrubé výrazy.
„Divadlo Archa v minulosti uvedlo několik inscenací DV8 Physical Theatre na své scéně. Scéna inscenace John by se však do Archy nevešla. Díky vstřícnosti Londýnského Národního divadla můžeme uvést záznam přímého přenosu v rámci NT Live,“ říkají zástupci divadla.
Newson vytvořil dílo o zoufalé potřebě lásky tím, že nejdříve důkladně prozkoumal zákoutí pekla i očistce. Jeho John je dokumentární položka i mýtická bytost naší současnoti. ,Starý, dobrý Lloyd,' říkám si, nikdy nesleví, nikdy nezprůměruje, vždycky divákovi naloží, co jen unese. Je básnivým reportérem z odvrácené strany světa, Vergiliem současného umění," říká česká taneční publicistka Jana Návratová.

Trailer: https://youtu.be/j5CZG8-23Fc

Zdroj: Divadlo Archa

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: