Filmový festival v Litoměřicích: Tanec a sport ve filmu

Filmový festival v Litoměřicích: Tanec a sport ve filmu

Filmový festival v Litoměřicích: Tanec a sport ve filmu

Od 2. do 3. září 2016 se v Litoměřicích uskuteční 16. ročník Filmového festivalu s názvem Tanec a sport ve filmu. „Téma festivalu jsme zvolili pro jeho pestrost a různorodost. Dále kvůli tomu, že v rámci předešlých festivalů nebyl tanci ani sportu věnován větší prostor,“ vysvětlují organizátoři. Festival nabídne ve dvou dnech 21 filmových projekcí, workshop na výrobu barefootových sandálů, workshop swingu a koncert kapely Holy Fanda & The Reverends. Pořadatelem festivalu je Kinoklub Ostrov, o.s.
Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v pátek 2. září od 17:45 v litoměřickém kině Máj. Letošní ročník otevře záznam baletního představení z Velkého divadla v Moskvě Zkrocení zlé ženy. „Tato projekce bude pro diváky unikátní zejména v tom, že balet v kině nebyl dosud v Litoměřicích nikdy uveden. Odborný úvod k projekci přednese Mgr. Lucie Dercsényiová, Ph.D. z Tanečních aktualit,“ dodávají organizátoři. Před zahájením festivalu proběhne v kině Máj vernisáž výstavy Discovered Vojtěcha Brtnického.
Mezi dalšími filmy naleznou diváci Rockyho, film o německé choreografce Pině Bausch s názvem Pina, v kině Máj pak Synové hor, příběh lyžařů Hanče a Vrbaty nebo dokument Svěcení jara o tanečníkovi Minu Tanakovi. V předpremiéře pak bude uveden dokument o fotbalistech z Děčína FC Roma. V knihovně K. H. Máchy se uskuteční přednáška s ukázkami Magdy Španihelové, která přiblíží tvorbu DV8 Physical Theatre. Na lodi Cargo Gallery budou promítány taneční dokumenty a filmy Černá labuť a Zuřící býk. V rámci festivalu je připraven program i pro nejmenší diváky.
Festival proběhne v kině Máj, knihovně K. H. Máchy, Hospodě U letního kina a letním kině na Střeleckém ostrově. Novinkou je projekce i program na lodi Cargo Gallery, která od července v Litoměřicích kotví. Workshop na výrobu barefootových sandálů proběhne ve Fér kafe v Parku Václava Havla a taneční workshop swingu v Altánu na Střeleckém ostrově.

Celý program a další informace k festivalu www.kinoostrov.cz

Zdroj: Filmový festival Litoměřice

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: