First International Ballet School v nových prostorách

First International Ballet School zahájila školní rok v nových prostorách. První rok svého působení v prostorách baletu Národního divadla vyvrcholil závěrečným koncertem žáků baletní školy v Divadle Kolowrat 25. června 2011. Nyní se přesunula jen o kousek - do Liliové ul. č. 4. Škola tím získala možnost maximálně rozšířit nabídku a uspokojit rostoucí zájem o kurzy. Nejmladší studenti jsou nově rozděleni do více skupin podle věkových kategorií i na dvě úrovně pokročilosti. Nově byly zavedeny kurzy klasického tance pro dospělé a to rovněž v obou úrovních (začátečníci, pokročilí).
I když je výuka zaměřena převážně na klasický balet, rozhodli jsme se otevřít pravidelné kurzy moderního tance pod vedením profesionálních umělců a obohatit tak nabídku tanečního vzdělávání,“ komentuje zakladatelka školy, baletní mistr ND Veronika Iblová, „Náš program je také rozšířen o víkendové workshopy s významnými českými i zahraničními pedagogy.“ Řady pedagogů doplnila první sólistka baletu Národního divadla Zuzana Susová a další tanečníci a sólisté. Škola se během prvního roku působení stala partnerem ISP (International School of Prague), se kterými bude i nadále úzce spolupracovat.
Projekt baletní školy pro děti mládež, v níž by hlavním pojítkem byl kromě výuky tance na profesionální úrovni také vyučovací jazyk angličtina, realizovala před víc než rokem pedagožka Veronika Iblová. O rozjezdu školy si můžete přečíst zde: http://www.tanecniaktuality.cz/rozhovory/2010/rozhovor-s-veronikou-iblovou/ Info: www.balletschoolprague.com

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: