Flamencový tanečník Ángel Muñoz vystoupí příští týden v Divadle ABC

Flamencový tanečník Ángel Muñoz vystoupí příští týden v Divadle ABC

Flamencový tanečník Ángel Muñoz vystoupí příští týden v Divadle ABC

Příští týden ve čtvrtek 16. dubna ovládne pražské Divadlo ABC flamenco. Vystoupí zde představitel současného flamenca Ángel Muñoz. Pro svůj pražský debut zvolil sólový hudebně-taneční projekt Ángel, del Blanco al Negro / Anděl mezi černou a bílou.
Za doprovodu šesti hudebníků kloubí čistou tradici andaluského flamenca s vyjadřovacími prostředky současného hudebního světa. „Anděl mezi černou a bílou nabízí pohybové spojení lásky i nenávisti, přetlaky prudkých emocí, vyklepávané v ďábelském staccatu špiček bot či zachycené lusknutím prstů i andělsky mírná gesta,“ dodávají organizátoři.
Minimalistická výprava, využívající střídmě světel a kontrastu dvou základních barev z názvu projektu, umožní publiku koncentrovat se na zážitek tance, rytmu a hudby. Hudební složku vedle dvou cantaores (zpěváků flamenca), kytaristy a perkusisty, také hráče na saxofon, klarinet, flétnu a harmoniku zajišťuje i tvůrce elektronické hudby.
Na otázku, co ho přivedlo k flamencu, Ángel Muñoz odpovídá: „K flamenku mě přivedla tradice, kterou v Andalusii najdete všude, aniž byste si to uvědomovali. Moji rodiče jsou navíc vášniví příznivci flamenka, pravidelně chodili na koncerty a festivaly a nás vždycky brali s sebou. Flamenco se ve mně postupně zakořenilo natolik, že už ze mě nikdy nevymizí. A ani bych mu to nedovolil.“

Zdroj: SMART Communications

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: