Flamenkový večer v Divadle Komedie

Flamenkový večer v Divadle Komedie

Flamenkový večer v Divadle Komedie

Do Prahy zavítá sevillský tanečník, choreograf a pedagog Juan Polvillo v rámci květnového evropského turné nazvaného „Así lo siento yo“ („Tak to cítím já“). Vystoupí 14. května od 20.00 hodin v Divadle Komedie. Pražské vystoupení bude v rámci turné ojedinělé díky doplnění o společné tance s Janou Drdáckou a Eduardem Zubákem a muzikanty skupiny FLAMENCO ELEMENT. Juan Polvillo zavítal do Prahy poprvé na pozvání tanečnice Jany Drdácké, která byla hostem jeho vystoupení v Divadle ABC v roce 2003. Po deseti letech se setkávají Juan, kytarista Morenito de Triana a Jana opět na jevišti v programu prostě nazvaném Juan Polvillo & Flamenco Element. Juan s sebou přiváží charismatického zpěváka El Cheita, který spolupracovat s flamenkovou legendou Cristinou Hoyos (tančila v Praze spolu s Antoniem Gadesem v ND v roce 1986) a jedním z nejlepších flamenkových zpěváků Enriquem Morentem, a druhého kytaristu Daria Pigu. Juan Polvillo představí flamenkové taneční styly (palos) Tientos, Soleá, Alegría a Bulería.
Úternímu vystoupení bude v pondělí 13. 5. předcházet workshop flamenkového tance, který povede Juan Polvillo v Tanečním Studiu Element, Opletalova 27, Praha 1. Kontakt: jana@flamencheco.cz, +420777151337.
Hudebně-taneční skupina Flamenco Element (www.flamencoelement.cz) představuje nejlepší české a slovenské umělce v tomto oboru: tanečnice Jana Drdácká, tanečník Eduard Zubák, kytarista Morenito de Triana, cajonista Michael Cába, pianista Vašík Greif, flétnista Pavol Križovenský, baskytarista Marek Cába a zpěvák Zdeněk Žorna. Formace datuje svoji existenci od inauguračního plzeňského vystoupení 16. 10. 2010, i když spolupráce jednotlivých členů jde dále do minulosti. Skupina absolvovala vystoupení v Čechách i v zahraničí a ve svém žánru patří k nejlepším ve střední Evropě. Muzikanti i tanečníci Flamenco Elementu zkoumají tradiční flamenkové styly (tzv. palos) prizmatem středoevropské duše.

Odkazy na video ukázky umělců:
Juan Polvillo v Petrohradě 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=2EnIJNt30ls
http://www.youtube.com/watch?v=5soaw8UrII8
Skupina Flamenco Element s hostem, Divadlo ABC 2011:
http://flamencoelement.cz/video-z-predstaveni-flamenco-element-a-ismael-fernandez-2/

Vstupenky za 390,-/340,- jsou v předprodeji v síti Ticketportál a v pokladně Divadla Komedie, www.divadlokomedie.eu

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: