Folklor na Špilberku pod taktovkou ONDRÁŠE

Krajinou času (VUS ONDRÁŠ). Foto Hana Holomčíková.

Krajinou času (VUS ONDRÁŠ). Foto Hana Holomčíková.

Benefiční cyklus Večery s Ondrášem po dva dny přinese představení z aktuálního repertoáru Vojenského uměleckého souboru ONDRÁŠ. Na hradě Špilberk pod širým nebem tak 18. a 19. června 2019 rozvíří teplé letní večery tóny folkloru.

V úterý 18. června se první brněnskou reprízou pořadu Krajinou času představí profesionální část souboru. Jeho premiéra proběhla v březnu tohoto roku a přinesla řadu umělecky zpracovaných folklorních témat. Mezi choreografy jednotlivých čísel figurovali například Ladislava Košíková (Hradišťan) nebo Stanislav Marišler (SĽUK), hudebních úprav se pak zhostili třeba Jan Rokyta ml., Jiří Slavík nebo Jiří Gužík.

Ve středu 19. června roztančí a rozehraje velké nádvoří celý soubor s představením Ondrášovské putování. Toulky hudbou, zpěvem i tancem zamíří od Čech přes Moravu, Slezsko až na Slovensko. Program pro 12 tanečních párů vyvrcholí tancem z Myjavy, představí se v něm celý Orchestr lidových nástrojů i dívčí sbor.

VUS ONDRÁŠ myslí i na ty nejmenší – v úterý 18. června se v 10.30 mohou přijít podívat na Zatoulané pohádky a pomoct Rudolfovi všechny najít a vrátit zpět do knížky. Neplechu v tom sice bude dělat čert, ale odvážné děti se ho bát nemusí. Pořad je vhodný pro děti předškolního a mladšího školního věku.

Vstup na všechny programy je zdarma, akce je však benefiční – místo vstupného mohou návštěvníci přispět do pokladniček Vojenského fondu solidarity. Výtěžek pak bude použit na podporu vojáků a jejich rodin, které se nezaviněně ocitly v tíživé životní situaci. Záštitu nad akcí poskytla primátorka statutárního města Brna JUDr. Markéta Vaňková.

Zdroj: VUS ONDRÁŠ

Témata článku

Lidový tanec

VUS ONDRÁŠ

Špilberk

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: