Fotografická výstava Dancer Inside Prague

Fotografická výstava Dancer Inside Prague

Fotografická výstava Dancer Inside Prague

Italský kulturní institut a Balet Národního divadla pořádají výstavu italského fotografa Simoneho Ghery, která zachycuje baletní sólisty netradičním pohledem. Výstava Dancer Iside Prague je součástí velkého projektu tohoto umělce, který od roku 2007 fotografuje profesionální tanečníky napříč evropskými státy. Vernisáž se uskuteční 5. května 2014 od 18.00 v barokní kapli Italského kulturního institutu v Praze (Vlašská 34, Praha 1). V rámci zahájení vystoupí tanečníci Baletu ND.
Idea projektu vznikla v roce 2007 na fotografickém kurzu, kdy Simone pozoroval baletní umělce v průběhu zkoušek. Byl fascinován celým procesem a rozhodl se zaměřit pouze na toto téma. Později začal fotografovat i v exteriérech, jeho cílem bylo integrovat univerzální jazyk tance s geniem loci. Ukazuje tak divákům jinou realitu, tanečníka jako by osvobozeného od jakýchkoliv omezení. Výstava, která vznikla ve spolupráci Baletu Národního divadla a Italského kulturního institutu v Praze, potrvá jen krátce. Veřejnosti bude přístupná od 6. do 15. května. Otevřeno pondělí-čtvrtek 10.00-13.00, 14.00-17.00 hodin; pátek 10.00-14.00 hodin. 8. května zavřeno. Vstup volný.
Simone Ghera, původním povoláním architekt, fotografuje tanečníky ne na jevišti, ale v zákulisí, na zkouškách a v méně i více neobvyklých interiérech a exteriérech. Jeho fotografie ale nejsou dokumentem v pravém slova smyslu, ačkoli některé z nich se i tradiční dokumentární fotografii blíží. V kompozici používá častěji neobvyklé úhly a užitím různých typů objektivů dává zachycené realitě jiné, nereálné proporce, prostor i tanečníci jsou spíš výtvarnými objekty. Fotogalerii z projektu si můžete prolistovat také přímo na stránkách fotografa: http://www.simonegheraphotography.com/site/. Zdroj: Balet ND

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: