Francouzský novocirkusový soubor Bêtes de foire míří do Plzně

Francouzský novocirkusový soubor Bêtes de foire míří do Plzně

Francouzský novocirkusový soubor Bêtes de foire míří do Plzně

Od 17. června pokračuje Sezona nového cirkusu v Plzni, Evropském hlavním městě kultury. V malém cirkusovém stanu, který na deset dní ve dnech 18. - 21. a 24. - 28. června zakotví na plovárně v plzeňské čtvrti Hradiště, se před očima diváků rozprostře imaginativní svět francouzského souboru Bêtes de foire, který představí své cirkusové i loutkové umění. V těsném kontaktu s publikem předvedou Laurent Cabrol a Elsa De Witte drobné, komické etudy, které kombinují klaunérii, žonglování, kouzla i loutky za doprovodu živé hudby. Tato manželská dvojice v minulosti spolupracovala s novocirkusovým souborem Cirque Trottola či pařížskou kočovnou společností Babylon a roky hrála pouliční divadlo. Nyní jezdí po Evropě s rodinným představením, které uvidí i diváci v Plzni. Představení je určené pro dospělé a děti od 8 let.
„Laurent a Elsa jsou vyzrálí komedianti. Kdo viděl Davida Dimitriho a jeho představení na náměstí, snáze si představí, co pod tím pojmem myslím. Nadhled, se kterým předvádějí své dovednosti, dává jejich produkci lehkost a z kočovníků dělá opravdové kumštýře. Blízké lidem v jejich malém stanu nejen fyzicky, ale i lidsky. Představení je pohledem do jejich života, poetiky, humoru, citu, vkusu a fantazie. Přitom však oba tvoří s obrovským respektem k řemeslu, které je třeba ke každému úspěchu dokonale ovládnout. Stejně tak jako se pod vámi nerozláme židle, nebo vám na hlavu nespadne střecha, když ji vytvoří lidé znalí svého řemesla, nebudete šizeni představením komediantů, kteří netvoří pouze svojí fantazií, ale i zkušeností a touhou dotahovat pílí věci k dokonalosti,“ zve Petr Forman, umělecký šéf projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Sezona nového cirkusu je jedním z jeho hlavních programových bodů. Plzeň již letos uvedla kromě zmíněného švýcarského provazochodce Davida Dimitriho také francouzský Cirque Trottola, španělské trio PSiRC či italský Magda Clan.
„Plovárnu Hradiště naleznete u řeky Úhlavy mezi čtvrtěmi Slovany a Černice. Zvolené místo se pro rodinné představení hodí přímo ideálně. Malebný břeh s námořní hospůdkou si před časem místní obyvatelé sami upravili a nyní přes léto hostí kulturní akce. K dopravě bude možné využít kyvadlovou autobusovou dopravu z konečné tramvaje č. 1 na Slovanech a zpět. V sobotu 27. června se navíc návštěvníci Plovárny Hradiště mohou po cirkusovém vystoupení pobavit a zatančit si díky hudebně – divadelnímu projektu ORCHESTRijón s živým bigbandem,“ uzavírají organizátoři.
Vstupenky za 290 Kč pro dospělé a 145 Kč pro děti, studenty, seniory a ZTP jsou k dostání v předprodejní síti http://www.plzenskavstupenka.cz/cz/plzen2015/title/8327-betes-de-foire, osobně v Meeting Pointu na náměstí, či na místě.

Zdroj: ArtsMarketing.CZ

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: