Francouzský nový cirkus v Paláci Akropolis

Francouzský nový cirkus v Paláci Akropolis

Francouzský nový cirkus v Paláci Akropolis

Pražský Palác Akropolis nabízí 30. září a 1. října v rámci své nové programové linie CirkoConnection nejnovější představení francouzského souboru Lonely Circus – Fell Fall Falen. Fall Fell Fallen je společná kompozice hudebníka Jérome Hoffmanna a Sébastiena Le Guena, specialisty na balanční techniky a chůzi po provaze. Jde o špičkový francouzský nový cirkus otevírající téma času, balancování a možnosti pádu.
Lonely Cirkus
patří již 15 let mezi progresivní skupiny produkující francouzský contemporary cirkus. Na otázku, v čem je tato skupina jedinečná, odpovídá ředitelka Cirqueonu Šárka Maršíková: „Lonely Circus už sleduji tři roky. Je fascinující sledovat jedinečné propojení obou umělců vytvářející naprosto unikátní, čistý a křehký svět, do kterého Vás na hodinu uhranou. V tomto představení se cirkus stává hudbou a hudba cirkusem, Sébastien vytváří na scéně zvuky, jež snímá a ve vteřině zpracovává Jérome v jeden hudební celek. Je to DJ a skladatel v jednom. Kdo má rád hudbu a cirkus, nemůže toto představení minout.
Lonely Circus za svou existenci na evropských jevištích odehrál něco kolem 1000 repríz svých představení. Fall Fell Fallen je nejnovějším projektem této skupiny, který premiérovali na mezinárodním festivalu v LaSeyne sur Mer ve Francii. Ukázku představení prezentovali pod názvem In The Woods v rámci hlavního programu Avignonského festivalu.
V České republice se poprvé představili před třemi lety na mezinárodním festivalu nového cirkusu Cirk-UFF se svým pouličním projektem Le poids de la peau. Projekt je uváděn v rámci dramaturgické linie Paláce Akropolis CirkoConnection, která vzniká ve spolupráci s Cirqueonem – Centrem pro nový cirkus. Hlavní událostí této novocirkusové linie bude v druhé polovině dubna 2014 mezinárodní festival nového cirkusu.

Odkazy:
Video: http://www.youtube.com/watch?v=ZNF7cIYPa9c
Lonely Circus: http://lonelycircusweb.free.fr/lonelycircus/FFF.htmlV
Palác Akropolis: http://web.palacakropolis.cz/program/2013-09-30
Cirqueon: http://www.cirqueon.cz/

Zdroj: Palác Akropolis

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: