Fun Fatale 2013: Ženy na sto novocirkusových způsobů

Fun Fatale 2013: Ženy na sto novocirkusových způsobů

Fun Fatale 2013: Ženy na sto novocirkusových způsobů

Ženy létající ve vzduchu, ženy houpající se na šále, ženy visící na kruhu i hrazdě, ale občas i ženy chodící a tančící na zemi. Zkrátka ženy na sto novocirkusových způsobů, to je festival Fun Fatale. Letos se koná druhý ročník ojedinělého mezinárodního festivalu nového cirkusu Fun Fatale. Festival, na němž se opět představí pouze ženy, bude probíhat od 28. února do 3. března v Klubu Mlejn v Praze. Klub Mlejn na pražských Stodůlkách je domovem souboru Cirkus Mlejn a také pořadatelem festivalu.
Na festivalu Fun Fatale se představí zahraniční i české akrobatky. Po zahájení festivalu vystoupí Jana Korb z Německa se svými spolupracovnicemi a představením Vintage! Women! Varieté!, které diváky zavede do doby prvních slavných akrobatek. Dánská pozemní akrobatka Moa Prescott je v představení Zenith am / fm vezme na výlet do lidského ega a do zákoutí samoty. Duo italských akrobatek UnA ViA Company využije v krátkém kuse s názvem Leave it! inspiraci biblickým příběhem o neposlušné a svéhlavé Lilith. Originální Pepper-Choc Duo se pokusí ukázat, že i v harmonii se soustředí velké množství energie. Snad se jim podaří vytvořit harmonii na jevišti i v sále v představení Energy in Harmony.

České novocirkusové soubory hned vedle těch světových
V sobotu 2. března uvede český soubor TeTy premiérové představení Bedřich, které bude akrobatickým bojem o vyvoleného dvou neústupných dam. Švýcarsko-britské duo Lucie N`Duhirahe a Francesca Hyde (soubor Collectif and then...), které spolupracuje s kulturním domem Mlejn i souborem Cirkusu Mlejn na řadě inscenací a workshopů, uvede vystoupení s názvem Damico & Waters Circus.
V sobotu večer čeká diváky ještě specialita letošního festivalu. Tou bude open-stage show složená ze samostatných čísel profesionálních akrobatek. Těšit se mohou na britské trio Mimbre a ukázku z jejich vystoupení Until now s hand to hand akrobacií, Lucie N´Duhirahe na chinese pole, Cirkus Mlejn se známým duem na visuté hrazdě i další soubory.
Nový cirkus ale není jen pro dospělé, ba naopak, děti ho přímo milují. Proto bude v neděli 3. března od 15.00 na programu představení pro děti s názvem V peřinách nad Mlejnem. Česká režijně dramaturgická iniciativa Mikroskop op přinese magickou, lehce akrobatickou pohádku pro celou rodinu o uspávacích skřítcích, velikém přátelství a naději odehrávající se na vysněné posteli.
Závěrečné nedělní představení prozatím zůstává na přání protagonistů v tajnosti.

Kromě hlavního programu nabídne festival Fun Fatale bohatý doprovodný novocirkusový program. Na návštěvníky čekají tři workshopy s profesionálními zahraničními akrobatkami. První z nich se zaměří na Cloud swing (prověšené lano) a jeho lektorkami budou Lucie N`Duhirahe a Francesca Hyde. Workshop Jumping rope (švihadlo) bude určen především pro děti, ale účastnit se jej mohou i dospělí s duší dítěte. Třetím workshopem je Hand to hand neboli párová akrobacie. Akrobacií ve dvou i třech provedou akrobatky britské skupiny Mimbre. Na jednotlivé workshopy se zájemci mohou registrovat na emailu kurzy@mlejn.cz nebo u Jany Klimové na telefonním čísle +420 608 111 516. Více informací o datech, časech a cenách workshopů najdete na webových stránkách festivalu www.funfatale.cz . Zdroj: Klub Mlejn
Foto: Vojtěch Brtnický

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: