Fun Fatale 2016

Fun Fatale 2016

Fun Fatale 2016

Pátý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu v ryze ženském osazení - Fun Fatale 2016 - se uskuteční od 1. do 3. dubna 2016 v pražském KD Mlejn. Následně od 8. do 10. dubna v Bratislavě a od 14. do 16. dubna v Jihlavě. Artistky a akrobatky z České republiky, Švýcarska, Švédska, Kanady, Ruska i Německa chystají pro návštěvníky řadu novocirkusových představení.
Oficiální program zahájí v pátek 1. dubna Eliška Brtnická se svou novou inscenací Enola inspirovanou knihou Sadako a tisíc jeřábů, která v sobě spojuje akrobacii na visuté hrazdě, tanec a papír. Stálice festivalu a odbornice na tzv. double cloud, Lucie N´Duhirahe ze Švýcarska uvede téhož večera vystoupení s názvem Mud – A Chromatic research, na jehož finalizaci právě pracuje. Půjde tedy o předpremiéru, a diváci festivalu tak budou mít možnost vidět novou choreografii jako první.
Sobotní večer bude vyhrazen mezinárodnímu novocirkusovému kabaretu Fun Fatale International Cabaret, který představí jednotlivá čísla předních performerek - Noëmie Armellin (CH), Delphine Cézard (CA), Julietta Birkeland (SWE), Jana Korb a Sylvia Idelberger (DE), Karolína Křížková a Eva Stará (CZ), Nata Galkina (RUS), Moa Asklöf Prescott (SWE) a Roxana Küwen (DE).
Nedělní část pražského programu zahájí odpolední představení HoopStep, v němž vystoupí Christine Trevissen a Silke Schirok. „Duo, které vdechlo život postavě pedantické učitelky a její nepříliš nadané žákyně s přemrštěnými ambicemi, pobaví diváky jedním z nejlepších představení s obručemi Hula Hoop, jaké je v současné době k vidění. Obruče se budou točit kolem všem možných i nemožných částí těla, budou létat vzduchem i po podlaze. Zábava a údiv zaručeny. Čas i komika tohoto představení jsou přímo předurčeny k tomu, aby s sebou návštěvníci vzali i své děti,“ dodávají organizátoři festivalu.
Nedělní program otevře český soubor Cirkus TeTy a jejich představení Husí krky. Kombinace fyzického divadla a nového cirkusu, především různých druhů lan, je intimní zpovědí dvou žen 30+. Ženy před diváky formulují vzájemné vztahy, osobní vzpomínky i zážitky. Dotknou se témat ženského přátelství, vzhledu, vystupování ve společnosti, milostných vztahů, pracovního nasazení i mateřství.
Závěr pražské části festivalu bude patřit Natalii Reckert z Německa a její performanci Image - Selfie with eggs, která diváky zavede do vnitřního světa akrobatky. „Pohyb a mluvené slovo propojují taneční estetiku s emocemi. Text odkazující k vědeckým experimentům je vtipný a trefný, elektronická hudba pak dotváří unikátní, neobvyklý a intenzivní zážitek. Výjimečná kombinace stand-up comedy, robotických pohybů a neskutečné výdrže ve stoji na rukou,“ říkají organizátoři.
Doprovodný program festivalu nabídne workshopy, výstavu nebo diskuze. V Praze proběhne již v pátek 1. dubna volná diskuze o cirkusové umělecké tvorbě pod vedením Lucie N´Duhirahe.  Návštěvníci si také budou moci prohlédnout retrospektivní prodejní výstavu fotografií z předchozích ročníků, včetně fotografií z perspektivy akrobatek. Rovněž se uskuteční workshopy pod vedením zahraničních lektorek. V Praze to letos bude dvoudenní workshop vzdušné akrobacie na šálách s Isabelle Schuster a handbalancing s Noëmie Armellin. V Jihlavě proběhne workshop Hula Hoop s Christine Trevissen a Silke Schirok a workshop Duo na šále s Eliškou Brtnickou. Závěsnou akrobacii, tentokrát pro sólové provedení, bude Eliška vyučovat také na bratislavském workshopu.

Podrobný program festivalu, včetně informací o vstupenkách a workshopech, najdete na www.funfatale.cz.
Teaser Fun Fatale 2016 zde. Zdroj: Fun Fatale

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: