Galavečer tanečníků a choreografů Národního divadla dnes a v pátek

Galavečer tanečníků a choreografů Národního divadla dnes a v pátek

Galavečer tanečníků a choreografů Národního divadla dnes a v pátek

Letní gala tanečníků a choreografů Národního divadla v Praze a v Brně se uskuteční ve dnech 1. a 3. července 2015 v Divadle Broadway. Pro diváky jsou připravena taneční čísla z dílny členů baletu Národního divadla v Praze, kde mají mladí a talentovaní tvůrci již deset let možnost uplatňovat se jako choreografové také v rámci cyklu Miniatury.
Organizace obou představení se ujal bývalý sólista baletu ND a zahraničních souborů Filip Veverka. Večer bude složený jak z čísel letošního choreografického ateliéru, tak z děl, která vznikla dříve. Kromě členů pražského Národního divadla se gala představení zúčastní také tanečníci z Národního divadla Brno. „Například Zuzka Šimáková vytvořila zajímavý duet, který předvede společně s Jakubem Raškem a Kristinou Kornovou z pražského Národního divadla. Zatančí odlehčené a veselé číslo. V představení vystoupí další tanečníci z Národního divadla, například Matěj Šust, Aya Watanabe, Morgane Lanoue, Sergei Gherciu a Leila Labiodová. Začínající choreograf Adam Sojka, člen souboru Národního divadla Brno, přijede zatancovat duet s Natašou Dudar,“ upřesňuje Veverka.
Co dalšího je pro diváky připraveno? „Čekají je čísla z letošního choreografického ateliéru a ještě jsme přidali úspěšnou choreografii od Marka Svobodníka, parodii na Kyliánovu choreografii Petite Mort. Skvělý tanečník Viktor Konvalinka zatančí Just Solo, které uvedl i na Gala Darii Klimentové. Diváci se mohou těšit na sólistu Národního divadla v Praze Ondru Vinkláta, držitele Thálie, který vystoupí ve vlastní humorné choreografii, kterou vytvořil pro letošní Miniatury. Tvoří takové komické trio s Gustavem Skálou a s Mathiasem Deneux. Lidi by měli odcházet rozesmátí a s příjemným pocitem. Na závěr představení je pro diváky připraveno taneční překvapení,“ láká na galavečer Filip Veverka.

Více informací naleznete: https://www.facebook.com/galavecerchoreografuND
Vstupenky můžete zakoupit: http://www.divadlo-broadway.cz/program

Zdroj: tisková zpráva

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: