Hlavní program 14. ročníku mezinárodního festivalu Nultý bod se bude konat ve dnech od 11. do 14. července

Mezinárodní festival Nultý bod v Praze pravidelně představuje zajímavá a objevná představení současné zahraniční i české tvorby na poli cross-over projektů se zaměřením na taneční, vizuální divadlo a performance. Letošní rok vyjádří do určité míry společnou myšlenku vyzývající k uvolnění naší identity a vnímání její mnohovrstevnatosti.

Hlavní program 14. ročníku mezinárodního festivalu Nultý bod se bude konat ve dnech od 11. do 14. července

Hlavní program 14. ročníku mezinárodního festivalu Nultý bod se bude konat ve dnech od 11. do 14. července

Slavnostní zahajovací večer proběhne v pondělí 11. července v  Divadle X10. Festivalový program spustí sólové představení performerky Maritei Dæhlin nazvané I want to be traditional. Tato performerka v současné době žije a pracuje v Norsku a Mexiku, její práce se pohybuje mezi divadlem, videoperformancí, performancí a textem. Její umění působí hravě, minimalisticky, nelineárně a někdy absurdně.

V další festivalové dny bude program probíhat již tradičně, ale letos naposledy, v prostoru karlínské Invalidovny a Studia ALTA, a v přilehlých zahradách.

Venkovní podium postaví Nultý bod pro taneční představení Tanzanweisungen choreografa Moritze Ostruschnjaka: It won't be like this forever, které je jedním z oceňovaných projektů vybraných v Aerowaves Twenty pro rok 2021.

Celé jedno odpoledne zaplní výstupy z více než týdenních rezidencí Research LAB, které jsou každoročně zajímavým požitkem. Tento rok bylo vybráno několik umělců z oboru performing arts, jmenovitě: Joana Simões, anto_nie, Mária Ševčíková, Janaína Moraes a Pauline Payen.

V minulých letech festival podpořil několik umělců uměleckou rezidencí. Tato vzniklá díla budou postupně začleněna do programu začlenit. Letošní rok bude z těchto spoluprací uvedeno novocirkusové představení Alžběty Tiché Stav, přičemž tento projekt bude mít svou premiéru ve své venkovní verzi. Ukázku dalšího kroku procesu tvorby představí spolek RasSpielraum s Kateřinou Szymanski Under the Surface, tentokrát se zaměří na umělecké zpracování krajinných analýz v programovacím jazyce R. A bude se i vařit.

Čtvrteční program bude zakončen hudebním programem producentské platformy Antimothers.

Detailní program festivalu bude zveřejněn na stránkách www.nultybod.cz.

Zdroj: Nultý bod

Témata článku

Multižánrové

Nultý bod

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: