Host Národního divadla: olomoucká Frida

Baletní soubor Moravského divadla Olomouc zavítá 22. září do Prahy. Ve Stavovském divadle uvede balet Frida inspirovaný životními osudy proslulé mexické malířky Fridy Kahlo. Choreograf a režisér Robert Balogh zpracovává za pomoci prostředků moderního tanečního divadla v koncentrované formě její bouřlivý život, milostné vztahy i fatální lásku k manželovi Diegu Riverovi.
Šéf olomouckého baletu Robert Balogh, který je zároveň i autorem libreta, vytvořil originální představení, v němž se prolne životní příběh malířky obdařené mimořádnou inteligencí, všestranným uměleckým talentem, ale také postižené velkým neštěstím a osobním utrpením. V inscenaci jsou použity nahrávky věhlasných skladatelů a hudebníků – Elliota Goldenthala (autora hudby ke stejnojmennému filmu), Astora Piazzolly a Garry Burtona, Richarda Galliana, Arvo Pärta, Benny Goodmana či Keitha Jarretta.
Tvůrcem scény je prof. Jan Dušek, který na černém pozadí pracuje s variabilními obdélníkovými průzory, jež se různě zvětšují, zmenšují, roztahují, stahují, přičemž je jejich zbarvení od černé výrazně a rafinovaně odlišné. Výtvarník se chopil i světelného designu. Stylové kostýmy navrhla Klára Vágnerová.  Zdroj: ND

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: