Hudebně-pohybová performance Artrance v NoD

Hudebně-pohybová performance Artrance v NoD

Hudebně-pohybová performance Artrance v NoD

V Experimentálním prostoru NoD vystoupí ve čtvrtek 14. listopadu v rámci mezinárodního projektu Artrance vybraní a hudebníci v čele s Lenkou Dusilovou a maďarskou tanečnicí Andreou Ladanyi. Projekt Artrance je spojením několika etablovaných umělců tvořících na poli současného umění, experimentální, improvizované a komponované tvorby spojené s vizuálním uměním. Součástí večera bude ochutnávka gastronomických specialit ze zemí Visegrádské čtyřky a afterparty DJ Josefa Sedloně.
Artrance je multimediálním projektem, který nenásilně propojuje talenty a nadšení z tvorby. Tento projekt, který vznikl na jaře roku 2012 za podpory Fondu Visegrad, propojil maďarskou tanečnici Andreu Ladanyi – sólovou tanečnici baletu Gyori oceněnou víc jak 20 cenami za nejlepší tanečnici nebo herečku roku – s pěticí uznávaných a vynikajících hudebníků ve svých oborech.
Vedle v naší zemi již velmi dobře známé hudebnice a zpěvačky Lenka Dusilové vystoupí světově uznávaný bubeník Gergo Borlai, který byl zařazen magazínem Drummer World mezi desítku nejlepších bubeníků světa a který má za sebou spolupráce s takovými umělci jako je Chick Corea nebo John McLaughlin. Dále vystoupí znamenitý prešovský kytarista a autor filmové hudby David Kollar a polská zpěvačka a klavíristka India Czajkowska. Pětici umělců ze Visegrádských zemí doplní norský progresivní kytarista Bjorn Charles Dreyer.
Snažíme se náš program otevřít zahraničním projektům. Lenka Dusilová mě inspirovala tímto projektem, který propojuje hudbu a pohybovou performance. Loni na festivalu BE TWENTY vystoupila Lenka Dusilová s Danem Bártou a en.druem v improvizačně-hudebním večeru a to mě nadchlo tak, že jsem si řekl, že by bylo dobré v těchto improvizačních večerech pokračovat. Projekt představuje skvělé muzikanty a podtrhuje styl programu, který u nás chceme prezentovat. Artrance je hodně o energii, je to až elektrizující zážitek. Je to unikátní prezentace hudebníků a tanečnice ze zemí Visegradské čtyřky a jsme rádi, že se u nás odehraje česká premiéra,“ vysvětluje šéfdramaturg prostoru NoD Adam Halaš. Artrance na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=HEys8o-JWoQ&feature=player_embedded Více: www.nod.roxy.cz, www.facebook.com/nodprague Zdroj: NoD

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: